Події

Замовив водійське посвідчення через інтернет і порушував ПДР: водію Skoda з Житомирської області повідомили про підозру

31 January 2024, 16:00

Поліцейські повідомили про підозру коростенцю, який використовував підроблене посвідчення водія.

Про це 31 січня повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирській області.

«16 січня за порушення Правил дорожнього руху працівники сектору реагування патрульної поліції Коростенського райуправління зупинили автомобіль «Skoda», під керуванням 48-річного місцевого жителя. Під час перевірки його документів правоохоронці виявили ознаки підробки посвідчення водія. Задокументувати факт використання підробленого документу прибула слідчо-оперативна група. За допомогою інформаційних баз поліцейські з'ясували, що посвідчення водія з аналогічними серією та номером видавалося на іншу особу. Чоловік пояснив правоохоронцям, що «документ» він замовив у мережі Інтернет ще в грудні 2023 року, надавши особисту інформацію.

Працівники вилучили посвідчення для подальшого проведення необхідних експертних досліджень», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що вже 30 січня після отримання експертного висновку, дізнавачі Коростенського районного управління поліції повідомили йому про підозру у вчиненні пособництва для підроблення офіційного документа (ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 358 КК України), а також у використанні завідомо підробленого документа (ч. 4 ст. 358 КК України).

Досудове розслідування триває, нині поліцейські встановлюють причетних до підроблення. Процесуальне керівництво здійснюється Коростенською окружною прокуратурою. За вчинене законодавством передбачено покарання у вигляді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту строком до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 2 років.

Нагадаємо, за добу 20 січня на трасах у Житомирській області патрульні виявили у двох водіїв підроблені документи: посвідчення та номери вузлів й агрегатів.

Як повідомляв Житомир.info, 20 грудня 2023 року поблизу с. Анета Звягельського району правоохоронці виявили водія без прав. Суд призначив чоловіку штраф майже 6 тисяч гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водійське посвідчення водій посвідчення водія поліція підозра 
Матеріали по темі