Події

Брала телефони, щоб зателефонувати і зникала: у Житомирській області судитимуть 30-річну жінку за низку шахрайств

1 February 2024, 12:26

«Дозволь зателефонувати»: за вчинення шахрайств жителька Звягельщини постане перед судом.

Про це 1 лютого повідомляє Звягельський районний відділ поліції.

«У грудні 2023 року до поліції звернувся 52-річний житель Брониківської громади з повідомленням про ошуканство. Під час досудового розслідування правоохоронці з’ясували, що тоді заявник розпивав спиртне у компанії знайомців у власному будинку. Під час застілля подруга попросила його мобільний телефон, аби зателефонувати рідним. Після чого вона вийшла на подвір’я з чужим гаджетом та пішла геть. Через кілька тижнів про подібну ситуацію поліцейським розповіла і 26-річна жителька Брониківської громади. ЇЇ сестра попросила скористатися телефоном та разом з ним зникла», - йдеться в повідомленні.

Провівши низку заходів, у січні оперативники кримінальної поліції Звягельського райвідділу розшукали причетну - 30-річну жительку тієї ж громади. Вона свою провину визнала та розповіла, що телефони вже продала, а отримані кошти витратила на спиртне.

Відомості про події були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) ККУ.

Зібравши необхідні докази, слідчі оголосили причетній про підозру у шахрайствах (ч. 2 ст. 190) ККУ. 31 січня обвинувальний акт було скеровано до суду.

За чинним законодавством подібні дії караються штрафом від 3 тисяч до 4 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від 1 до 2 років, або обмеженням волі на строк до 5 років, або позбавленням волі на строк до 3 років.

Нагадаємо, станом на 26 січня підприємцям та установам Житомисрької області продовжують приходити листи нібито від начальника Житомирської районної військової адміністрації з вимогою перерахувати гроші на допомогу Збройним Силам України.

Як повідомляв Житомир.info, 3 січня 2024 року на Овруччині поліцейські встановили причетну до крадіжки 31-річну жительку Ушомирської громади, яка зняла понад 45 тисяч гривень з карток пенсіонера, у тому числі й кредитних, витратила кошти, а картки потім викинула.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай злодій крадіжка шахрайство поліція суд телефон  
Матеріали по темі