Місто

Житомирянину, який до смерті побив сусідського собаку, повідомили про підозру за двома статтями

1 February 2024, 15:28

Побив собаку палицею: у Житомирі поліцейські повідомили про підозру містянину у низці правопорушень.

Про це 1 лютого повідомляє Житомирське районне управління поліції.

«На початку січня до поліції надійшло звернення місцевого жителя про травмування його собаки. На жаль, тварину врятувати не вдалося. Поліцейські встановили, що ввечері 2 січня у приватній садибі мікрорайону міста Житомира 34-річний чоловік палицею заподіяв тілесні ушкодження сусідському собаці. На шум з будинку вийшов власник тварини, який і повідомив про подію правоохоронців», - йдеться в повідомленні.

Оперативники встановили причетного до події та розшукали його за місцем проживання. У чоловіка було вилучено знаряддя вчинення правопорушення. Слідчі скерували його для проведення експертиз.

«Свій вчинок підозрюваний мотивував тим, що начебто собака заважав його спокійному проживанню. Згідно з висновками фахівців, вилучена в чоловіка палиця з металевим наконечником є холодною зброєю ударно-дробильної дії», - інформують правоохоронці.

Відтак на підставі зібраних доказів та експертних досліджень слідчі Житомирського районного управління поліції повідомили причетному про підозру в учиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 299 (Жорстоке поводження з тваринами) та ч. 2 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

За вчинені діяння йому загрожує до 3 років ув’язнення.

Як повідомляв Житомир.info, 2 січня у Житомирі 34-річний п’яний чоловік побив палицею собаку сусіда: травмована тварина знаходилась під наглядом ветеринарних лікарів, її стан оцінювали, як тяжкий. 4 січня зооволонтерка повідомила, що собака помер.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пес підозра собака Житомир вбивство палиця житомирянин тварина сусід  
Матеріали по темі