Місто

У Житомирі екологи перевіряють проби води, взяті із річки Кам’янка в районі Чуднівського мосту

2 February 2024, 09:28

Інспекція відібрала проби води в районі КНС «Чуднівська».

Про це повідомила Державна екологічна інспекція Поліського округу.

«1 лютого 2024 року, реагуючи на повідомлення у соцмережах про скид нечистот у річку Кам’янку в районі Чуднівського мосту (м.Житомир), фахівці Державної екологічної інспекції Поліського округу здійснили виїзд на місце ймовірного порушення природоохоронного законодавства та відібрали проби води», - йдеться в повідомленні.

Наразі спеціалістами відділу інструментально-лабораторного контролю проводяться дослідження показників складу і властивостей води,про результати яких повідомимо додатково.


Фото: Державна екологічна інспекція Поліського округу

Нагадаємо, у пробах води, які були взяті зі струмка поблизу Житомирського полігону твердих побутових відходів, фахівці екоінспекції виявили високу концентрацію шкідливих речовин. Фахівці Інспекції з метою моніторингу ситуації у динаміці впродовж п’яти днів (з 17 по 21 грудня 2023 року) здійснювали виїзд до прилеглої території полігону для відбору проб води у безіменному струмку.

Як повідомляв Житомир.info, 17 грудня 2023 року, реагуючи на повідомлення в соцмережах про черговий факт стікання фільтрату з Житомирського міського полігону твердих побутових відходів, що призводить до забруднення річки Крошенки, фахівці Екоінспекції здійснили виїзд до прилеглої території полігону. 18 грудня пресслужба прокуратури Житомирської області повідомила, що прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом забруднення стоками сміттєзвалища річки Крошенки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: еколог Кам'янка інспектор держекоінспекція Чуднівський міст річка проба вода аналіз  
Матеріали по темі