Місто

Поліція знову перевіряє повідомлення про замінування навчальних закладів у Житомирі (оновлено)

2 February 2024, 09:54

У Житомирі зранку 2 лютого правоохоронці перевіряють повідомлення про замінування навчальних закладів.

Про це Житомир.info повідомила читачка.

«2 лютого до поліції надійшло повідомлення від директора одного з ліцеїв про те, що сьогодні о 08:04 отримали на електронну пошту повідомлення про замінування усіх коледжів, інститутів, університетів. Поліцейські працюють за алгоритмом», - повідомила речниця ГУНП в Житомирській області Вікторія Дубовик.

Оновлено о 14.45.

«Цього ж дня о 14.00 було завершено обстеження навчальних закладів та прилеглих територій, будь-яких вибухонебезпечних та підозрілих предметів не виявлено. Евакуйовано близько 800 людей, рух транспорту не перекривався. Було залучено 20 працівників поліції. Попередня правова кваліфікація кримінального правопорушення, передбачена ч. 2 ст. 259 КК України», - розповіла Вікторія Дубовик.

Зауважимо, що за інформацією житомирських правоохоронців, до Житомира 5 днів підряд надходили повідомлення про замінування ліцеїв, вишів, медичних установ. Зокрема було повідомлення про замінування торговельного центру «Метро» та районного суду.

Нагадаємо, зранку 1 лютого в Житомирі знову «замінували» кілька міських ліцеїв.

Як повідомляв Житомир.info, зранку 29 січня 2024 року користувачі соцмереж повідомляли, що у Житомирі замінували ліцей №28, а у поліції інформували, що перевірка подібного повідомлення про наявність вибухонебезпечних предметів проводилася у всіх ліцеях. Крім того, цього ж дня в обідню пору стало відомо про «замінування» інших навчальних та медичних закладів обласного центру.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: замінування ліцей поліція Дубовик Житомир пошта коледж інститут університет  
Матеріали по темі