Новини компаній

​Як вибрати зручний холодильник за пʼятьма критеріями?

2 February 2024, 11:28

Кухонну плиту можна замінити мультиваркою, електрогриль — духовкою, кухонний комбайн — блендером та міксером. Лише холодильник незамінний. Інші девайси не можуть виконувати його функції. Навіть морозильна скриня чи шафа не є альтернативою, хоч з подібним функціонуванням.

Вибрати холодильник для домашнього використання не так вже й складно. Головне, щоб був надійний та зручний.

Бренд

Ергономіка залежить від бренду. Саме виробник визначає, яких стандартів дотримуватися.

У компаній зі світовим іменем підхід до виробництва грамотний та логічний. Економія на складниках та матеріалах — не їхній сценарій. Для збереження репутації вони обирають:

  • Адекватну цінову політику,
  • багатоетапне тестування продукції,
  • ретельний аналіз потреб цільової аудиторії.

У кожному ціновому сегменті свої лідери. Ардесто пропонує дешеві пристрої з високими експлуатаційними характеристиками. LG, Siemens, Samsung випускають преміальні лінійки для тих, кому не шкода грошей на інноваційні технології. Якщо потрібен добротний «середнячок», можна купити за посиланням https://www.moyo.ua/bt/kbt/holodilniky/liebherr/ холодильник Liebherr або Gorenje.

Кількість камер

За кількістю камер виділяють такі різновиди:

  • Однокамерні. З одними дверми. Прості, дешеві, але з обмеженими можливостями. Морозилка відсутня або її об’єм критично малий — на декілька пакунків пельменів чи нагетсів.
  • Двокамерні. З точки зору практичності — поза конкуренцією. Підходять для встановлення на кухнях будь-якої площі. За формфактором діляться на азійські (приземкуваті, широкі) та європейські (вузькі, високі).
  • Side-by-Side. Сконструйовані за принципом шафи: двері відчиняються від центру у два боки. Фактично це два окремих пристрої з самостійними налаштуваннями, об’єднані спільним корпусом.

Розташування морозилки

Компонування впливає на комфорт експлуатації:

  • Верхня морозильна камера — ідеальне рішення для сімей з дітьми. Малим бешкетникам складно дістатися до морозилки та скинути на себе важкий шматок замороженого м’яса.

Така конструкція підходить для пенсіонерів та людей, які страждають від захворювань суглобів. Щоб дістатися до дальніх кутків, не потрібно присідати — достатньо підняти руку вгору.

  • Нижнє розташування оптимальне для любителів сезонних заготовин. За об’ємом вона більша, тож дозволяє зробити «склад» контейнерів з фруктами, овочами, ягодами, магазинними та домашніми напівфабрикатами.

Мити морозилку, яка знаходиться під холодильною камерою, простіше. Вода та мийні не стікають по руках. Щоб довго не стояти на ногах, можна сісти на низенький стільчик.

  • Бічна морозилка — виграє в обох вищезгаданих варіантів. Популярні продукти знаходяться на рівні очей, а ті, які доводиться брати рідко, можна сховати нижче або вище.

Щоправда, зустрічається камера збоку, лише у гігантських холодильників американського зразка.

Корисний об’єм

За загальним корисним об’ємом пристрої можна об’єднати у три категорії:

  • Маленькі — до 200 літрів. Цього достатньо для «парубоцького» житла та для родин, у яких не заведено готувати вдома.
  • Середні — від 250 до 399 літрів. Для родин з 3-4 членів. Найпопулярніші, адже мають помірні габарити та вміщують кількатижневий запас їжі.
  • Великі — від 400 літрів. Для тих, хто часто готує, і купує або замовляє багато продуктів за раз.

Енергоспоживання

Що менше електроенергії витрачає холодильник, то вигідніше ним користуватися. Найкращим вважається клас енергоспоживання А+++, але й моделі А++ та А+ досить економічні.

Рівень шуму визначає, наскільки комфортно поряд з холодильником. Тиха робота гарантована, якщо замість звичайного компресора використовується передовий інверторний.



Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: холодильник Ардесто LG Siemens Samsung морозильна камера вибір техніки об'єм  
Матеріали по темі