Події

Поліцейські зупинили DAF з нелегальними колодами дуба у селі Житомирської області

2 February 2024, 17:09

На Звягельщині поліцейські виявили факт незаконного перевезення деревини. 1 лютого близько 18:50 правоохоронці в одному з сіл Барашівської громади зупинили автомобіль «DAF» із тентованим напівпричепом для перевірки. У транспортному засобі інспектори виявили колоди дуба.

Про це 2 лютого інформує Звягельський районний відділ поліції.

«За кермом перебував 39-річний житель Ємільчинської громади. Чоловік не надав відповідних документів, які б підтверджували легальне походження і перевезення деревини. Відтак на місце події було викликано слідчо-оперативну групу відділення поліції №1 (смт Ємільчине) Звягельського райвідділу для документування всіх обставин. Вантажівку з деревиною поліцейські вилучили», - йдеться в повідомленні.

За вказаним фактом правоохоронці розпочали відповідну перевірку. Попередня правова кваліфікація події – ч. 1 ст. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) КК України.

За чинним законодавством такі протиправні дії караються від штрафу до позбавлення волі.

Нагадаємо, за незаконну рубку майже трьох сотень дерев Хорошівська селищна рада Житомирської області має сплатити майже 2 мільйони гривень. Про це 19 січня повідомилаДержавна екологічна інспекція України.

Як повідомляв Житомир.info, 1 листопада 2023 року у Романівській громаді поліцейські зафіксували незаконну порубку лісу. Злодіїв упіймали під час спроби вивезти 30 зрубаних дерев.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: деревина дерево лісопродукція патрульний дуб колода Бараші  
Матеріали по темі