Місто

Зникли 90 тис. грн: 37-річний житомирянин обікрав жителя Чернігівщини під час застілля у міському готелі

2 February 2024, 17:51

Знайомство вартістю у 90 тисяч гривень: житомирські поліцейські викрили причетного до крадіжки. Днями до поліції звернувся 48-річний житель Чернігівщини з повідомленням про викрадення грошових коштів під час його перебування у Житомирі.

Про це 2 лютого повідомляє Житомирське районне управління поліції.

«Загальна сума збитку, спричинена потерпілому, становила 90 тисяч гривень. На місці події працювала слідчо-оперативна група Житомирського районного управління поліції. Поліцейські з’ясували, що зникненню майна передувало застілля з новим знайомим. Після того, як гість пішов з готельного номера, потерпілий виявив відсутність готівки з гаманця та банківської карти. Вже пізніше він зрозумів, що його фінансовий рахунок також спустошено. Правоохоронцям потерпілий зміг назвати лише ім’я знайомця», - йдеться в повідомленні.

Оперативники провели низку розшукових заходів, переглянули записи камер відеоспостереження неподалік місця вчинення крадіжки та встановили причетність 37–річного містянина. Чоловік вже раніше притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини.

«Він визнав свою провину в учиненому та розповів, що під час спілкування помітив значну суму коштів у свого нового товариша. Тож, відволікши його увагу, забрав з гаманця готівку та банківську карту. А задля отримання безперешкодного доступу до фінансового рахунку гість поцупив і сім-карту, якою користувався потерпілий», - зазначають правоохоронці.

Частину викрадених коштів чоловік вже встиг витратити, те, що залишилося, вилучили поліцейські.


Фото: Житомирське районне управління поліції

Нині усі обставини діяння встановлюють слідчі у межах відкритого кримінального провадження.

Згідно з чинним законодавством, крадіжка, вчинена в період воєнного стану (ч. 4 ст. 185 КК України), карається ув’язненням від 5 до 8 років.

Нагадаємо, кишенькову злодійку зі стажем з Бердичева суд відправив за ґрати на 5 років. Про це 1 лютого повідомила пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області.

Як повідомляв Житомир.info, 2 січня 2024 року поліцейські повідомили, що на Овруччині встановили причетну до крадіжки понад 45 тисяч гривень у пенсіонера. Чоловік розповів, що підозрює у причетності до крадіжки свою знайому, яка влітку гостювала у нього. А про те, що його обікрадено, дізнався лише зараз, адже банківськими картками не користувався. Лише коли отримав повідомлення про заборгованість за кредитним рахунком, занепокоївся.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: крадіжка житомирянин поліція гроші Житомир чернігівець злодій  
Матеріали по темі