Події

У Житомирській області оштрафували батьків двох дітей, які «замінували» школи й квартиру

2 February 2024, 18:15

У Житомирській області судили батьків двох дітей, бо ті «замінували» школи й квартиру. Батьки неповнолітніх жартівників отримали штрафи.

У Єдиному державному реєстрі судових рішень Житомир.info вдалося знайти дві відносно свіжих постанови щодо адмініправопорушень, що посягають на громадський порядок і громадську безпеку та стосовно невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей.

Так, 21 грудня 2023 року Овруцький районний суд розглядав справу про «замінування» шкіл Житомирської області.

З матеріалів суду відомо, що в Овручі третього листопада 2023 року неповнолітній здійснив повідомлення на електронну адресу ГУНП в Житомирській області про замінування шкіл області.

Скриншот з постанови Овруцького районного суду від 21.12.2023

Зазначається, що в судове засідання мати хлопця не з`явилася, але надала заяву, в якій просила розглядати справу без її участі. При цьому зазначила, що свою вину визнає, щиро розкаюється в скоєному, запевняючи, що подібного вчиняти її син більше не буде, просила суворо не карати.

Тож суд постановив: «ОСОБА_1 визнати винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.4 ст.184 КУпАП, і накласти на неї адміністративне стягнення у виді штрафу в сумі 1700 (одна тисяча сімсот) гривень».

Також з матері жартівника стягнути 536 грн 80 коп. судового збору в дохід держави.

Аналогічну справу 26 грудня 2023 року розглядав Бердичівський міськрайонний суд.

Згідно з протоколом від 27.11.2023, який розглядав суд, «ОСОБА_1 за адресою: АДРЕСА_3, ухилявся від виконання покладених на нього батьківських обов`язків відносно дитини: ОСОБА_2, 2012 р.н., не забезпечив необхідних умов, (…), внаслідок чого ОСОБА_3, усвідомлюючи свої дії повідомив про замінування квартири, ігноруючи норми моралі».

Скриншот з постанови Бердичівського міськрайонного суду

У судове засідання ОСОБА_1 не з`явилася, хоча про час та місце розгляду справи була повідомлена належним чином.

Розглянувши матеріали справи, суд постановив: «Визнати ОСОБА_1 винуватим у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 184 КУпАП, та застосувати до нього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі п`ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходу громадян, що становить 850 (вісімсот п`ятдесят) гривень».

Також з ОСОБА_1 на користь держави стягнули 536 грн 80 коп. судового збору.

Як повідомляв Житомир.info, у Баранівці затримали п’яного 22-річного молодика, який 18 жовтня 2023 року повідомив про вибухонебезпечний предмет у будівлі Звягельської міськради. 18 січня 2024 року Новоград-Волинський міськрайонний суд призначив правопорушнику покарання у виді 4-х років позбавлення волі. Проте чоловіка звільненили від відбування покарання з випробуванням тривалістю 1 рік.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: замінування вибухівка хибне повідомлення неправдиве повідомлення суд штраф  
Матеріали по темі