Економіка

Продавали срібло без оформленого ФОПа з двома працівниками: житомирські податківці викрили інтернет-магазин

4 February 2024, 15:57

Спеціалісти житомирської податкової служби викрили інтернет-магазин срібних прикрас, який працював без оформленого ФОПа та мав двох нелегальних працівників.

Про це 2 лютого повідомила пресслужба Головного управління ДПС у Житомирській області.

«Працівниками Головного управління ДПС у Житомирській області на постійній основі здійснюється контроль за дотриманням законодавства під час проведення розрахункових операцій, в тому числі при здійсненні торгівлі через інтернет. Так, працівниками відділу фактичних перевірок, у зв’язку з наявністю інформації щодо ймовірних порушень одним із суб’єктів господарювання, який здійснює торгівлю срібними прикрасами через інтернет, проведено відповідну фактичну перевірку», - йдеться у повідомленні.

В ході проведення перевірки встановлено факт проведення розрахункової операцій за придбані прикраси без застосування РРО/ПРРО, відсутність банківського термінала для проведення розрахунків платіжними картами, використання праці двох працівників без належного оформлення трудових відносин та відсутні повідомлення контролюючого органу за місцем обліку про об’єкт оподаткування в якому здійснюється господарська діяльність.

За результатами перевірки, у визначені законодавством терміни до платника буде застосовано належні штрафні санкції. З метою прийняття рішень за фактом використання праці найманих працівників без належного оформлення трудових відносин, матеріали перевірки направлено до Центрально-Західного міжрегіонального управління державної служби з питань праці.

Головне управління ДПС у Житомирській області наголошує на обов’язку дотримання законодавства при проведенні готівкових розрахунків за продані товари або за надані послуги

Нагадаємо, 10 січня пресслужба Головного управління ДПС у Житомирській області інформувала, що податківці виявили черговий факт порушення законодавства: надання косметологічних послуг без державної реєстрації суб’єкта.

Як повідомляв Житомир.info, 5 січня 2024 року пресслужба Державної податкової служби України повідомила про те, що продавцю інтернет-магазину автомобільних комплектуючих, який працює у Житомирі під відомою назвою всеукраїнської мережі, загрожує штраф за відсутність РРО та невидачу чека.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДПС РРО ПРРО податок бізнес нелегальний працівник чек срібло прикраса 
Матеріали по темі