Економіка

На ринку у Житомирі податківці виявили порушників законодавства: відсутність терміналу та неоформлений працівник

5 February 2024, 12:42

Працівники податкової служби провели перевірки на одному з ринків у Житомирі.

Про це 5 лютого повідомила пресслужба Головного управління ДПС у Житомирській області.

«З метою контролю за дотриманням законодавства суб’єктами господарювання, які здійснюють діяльність на ринках та у торгівельних центрах Головне управління ДПС у Житомирській області взаємодіє з керівництвом ринків та торгівельних центрів області. На підставі проведеного аналізу діяльності суб’єктів господарювання, працівниками відділу фактичних перевірок проведено контрольно-перевірочні заходи на одному з ринків міста Житомира в частині здійснення господарської діяльності без державної реєстрації, дотримання законодавства при проведенні розрахункових операцій», - йдеться у повідомленні.

В ході проведення перевірки встановлено факт здійснення розрахункових операцій без застосування РРО/ПРРО та відсутність можливості проведення розрахунків платіжними картами двома суб’єктами господарювання, які мали відповідні зобов’язання, факт використання найманого працівника без належного оформлення трудових відносин. За фактом виявлених порушень будуть застосовані відповідні штрафні санкції.

Встановлено факт здійснення торгівлі автозапчастинами без державної реєстрації суб’єкта господарювання. На порушника складено та направлено до суду відповідний протокол про адміністративне правопорушення.

Також в ході проведення зазначених перевірок встановлено факт порушення платником правил перебування на спрощеній системі оподаткування, а саме здійснення торгівлі автозапчастинами через інтернет платником єдиного податку першої групи.

Головне управління ДПС у Житомирській області нагадує, що згідно норм діючого законодавства платники єдиного податку другої та третьої групи зобов’язані використовувати РРО/ПРРО при здійсненні розрахункових операцій та забезпечити можливість проведення розрахунків за продані товари або надані послуги платіжними картами у населених пунктах, населення яких становить більше 5 тисяч жителів. Також слід звернути увагу, що не мають обов’язок використовувати РРО/ПРРО при проведенні готівкових розрахунків лише платники єдиного податку першої групи. Проте, слід зазначити, що такі платники мають право здійснювати торгівлю виключно з торгових місць розташованих на ринках та надавати побутові послуги населенню.

З метою уникнення зазначених порушень в подальшому, податківцями та керівництвом ринку досягнено домовленостей щодо укладання договорів оренди торгових місць виключно з торговцями, які зареєстровані суб’єктами господарювання та використовують у свої діяльності РРО/ПРРО у разі, якщо це визначено діючим законодавством.

Нагадаємо, 2 лютого пресслужба Головного управління ДПС у Житомирській області інформувала про те, що працівники податкової викрили інтернет-магазин срібних прикрас, який працював без оформленого ФОПа та мав двох нелегальних працівників.

Як повідомляв Житомир.info, 10 січня 2024 року пресслужба Головного управління ДПС у Житомирській області інформувала, що податківці виявили черговий факт порушення законодавства: надання косметологічних послуг без державної реєстрації суб’єкта.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДПС податкова ринок перевірка податок бізнес ФОП працівник термінал РРО ПРРО 
Матеріали по темі