Події

Вчителя танців з Житомира, якого судили за сексуальне насильство над дітьми понад 10 років тому, знову викрили на збереженні порнографії

5 February 2024, 13:05

При затриманні за кордоном осіб, які в онлайн-групі розповсюджували порнографію, поліція помітила номер українського абонента. У ході перевірки отриманої інформації, колишньому вчителю танців повідомили про підозру.

Про це 5 лютого повідомила пресслужба поліції Житомирської області.

«До поліції надійшло звернення від європейських колег про те, що при затриманні осіб, які розповсюджували контент сексуального характеру, в одній з інтернет груп був помічений номер українського абонента. У ході перевірки поліцейські встановили, що він належить колишньому вчителю танців, раніше судимому за злочини сексуального характеру – 61-річному житомирянину», - йдеться у повідомленні.

Слідчі Житомирського районного управління поліції спільно з працівниками відділу міграційної поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області провели обшук за місцем проживання чоловіка та вилучили наявну комп’ютерну техніку і мобільні телефони. Правоохоронці призначили ряд експертних досліджень, які підтвердили наявність заборонених файлів на його пристроях.

Поліцейські з’ясували, що, створивши фейковий акаунт, чоловік був учасником груп у месенджерах з трафіком дитячої порнографії. Фігурант завантажував такий контент та зберігав на власному мобільному телефоні.

До того ж чоловік вже раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення сексуального насильства, розбещення неповнолітніх та розповсюдження порнографічних предметів.

Слідчі Житомирського районного управління поліції за процесуального керівництва Житомирської окружної прокуратури повідомили містянину про підозру в умисному одержанні доступу до дитячої порнографії з використанням інформаційно-телекомунікаційних систем та умисному зберіганні дитячої порнографії без мети збуту чи розповсюдження (ч. 1 ст. 301-1 КК України).

За такі діяння законодавством передбачено покарання від арешту до 6 років позбавлення волі.

Як повідомляв Житомир.info, у лютому 2011 року Леніна Бичковская (Факты) повідомляла, що 48-річній чоловік, який вважався найдорожчим та найпрестижнішим вчителем танців у Житомирі, розбещував дітей. До нього приходили хлопчики від 12 до 15 років. Правоохоронці встановили, що чоловік мав груповий секс з неповнолітніми.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція міграційна поліція порнографія сексуальне насильство вчитель танці 
Матеріали по темі