Події

Рятувальники діставали із колодязя чоловіка у селищі Житомирської області: постраждалий у реанімації

6 February 2024, 13:49

Романів: бійці ДСНС врятували чоловіка з глибокого колодязя.

Про це 6 лютого повідомляє ГУ ДСНС України у Житомирській області.

«5 лютого о 15:44 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що терміново необхідна допомога рятувальників у порятунку людини, яка потрапила до глибокого колодязя. Виклик надійшов зі смт Романів Житомирського району. На місці пригоди бійці ДСНС з’ясували, що місцевий мешканець віком близько 30 років знаходиться у криниці, глибина якої понад 10 метрів. Він уперся ногами й спиною об її стінки й таким чином тримався над поверхнею води», - йдеться в повідомленні.

Зі слів сусіда стало відомо, що потерпілий перебуває у крижаній воді вже близько години.

«Рятувальники розклали та спустили потерпілому триколінну пожежну драбину, але самотужки вилізти по ній у чоловіка забракло сил. Тоді один з рятувальників спустився у криницю, обв’язав його мотузкою і підтримував знизу, поки той повільно підіймався по драбині. Своєю чергою бійці ДСНС, які знаходилися зверху, підтягнули потерпілого мотузкою та дістали з криниці», - інформують у ДСНС.

Рятувальники відразу ж занесли врятованого до будинку і викликали медиків та до їх приїзду надавали чоловікові долікарську допомогу. Потерпілий госпіталізований до реанімаційного відділення місцевої лікарні.

До проведення аварійно-рятувальних робіт, що тривали близько години, залучено 5 рятувальників та 1 одиниця техніки. Наразі обставини надзвичайної події встановлюються правоохоронцями.

Нагадаємо, 4 січня у селі Степок Волицької громади рятувальники надавали допомогу пенсіонерці, яка впала у десятиметровий колодязь.

Як повідомляв Житомир.info, 10 серпня 2023 року у Житомирі по вулиці Танкістів бійці ДСНС рятували чоловіка, який впав у 6-метровий колодязь.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: криниця впав колодязь ДСНС рятувальник драбина реанімація Романів  
Матеріали по темі