Суспільство

У Житомирській області лише 19% майбутніх водіїв складають теоретичний іспит з першого разу: статистика за пів року

6 February 2024, 14:44

За пів року в Житомирській області видали майже 5 400 посвідчень водія. З першого разу теоретичний іспит складає 19% майбутніх водіїв, практичний -21%.

Про це 6 лютого повідомила пресслужба регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Житомирській області.

«У серпні минулого року Житомирська область долучилася до проєкту із прозорого складання іспитів. У регіоні було утворено два, а згодом – три екзаменаційні хаби», - йдеться у повідомленні.

У результаті нововведень складання теоретичних і практичних іспитів доступні у сервісних центрах МВС:

  • 1841 (Житомирський район, с. Довжик, вул. Богунська, 1А);
  • 1843 (м. Коростень, вул. Сергія Кемського, 3);
  • 1844 (м. Звягель, вул. Відродження, 2).

«Спочатку проєкт стартував у двох сервісних центрах МВС – у Довжику Житомирського району та в Коростені. Однак протягом майже чотирьох місяців ми проаналізували попит на складання іспитів у регіоні й з 1 грудня минулого року до переліку хабів додався сервісний центр МВС у Звягелі», – розповів начальник РСЦ ГСЦ МВС в Житомирській області Віктор Білецький.

За пів року в Житомирській області було прийнято майже 12 тисяч теоретичних і 15 тисяч практичних іспитів. З першого разу теоретичний іспит склали 2 733 клієнта, практичний – 5 586 осіб, що у відсотковому відношенні складає 19% і 21 % відповідно. Загалом за 6 місяців вперше було видано 5 393 посвідчення водія.

Як на теоретичний, так і практичний іспит оформити талон попереднього запису можна онлайн через функціонал Е-ЗАПИС. Особливою популярністю користується послуга із практичного складання іспитів. Віднедавна відслідковувати вільні талони для запису стало ще простіше завдяки офіційному чат-боту в телеграмі – ТалонБоту.

Сервіс розроблений спеціально для пошуку вільних талонів на іспит з водіння. Під час авторизації користувач покроково задає усі параметри (на якому авто планує скрадати, регіон, сервісний центр МВС) і в разі наявності місць система автоматично надсилає повідомлення кожні 10 хвилин у месенджер. Після отримання сповіщення про наявність вільного талона потрібно перейти за посиланням в Е-Запис та взяти талон на отримання послуги.

Консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінках Головного сервісного центру МВС в Фейсбук та Інстаграм. Відповіді на найпоширеніші питання та корисну інформацію черпайте на сайті.

Нагадаємо, 26 січня регіональний сервісний центр ГСЦ МВС у Житомирській області інформував про статистику складання іспитів за два місяці. Зазначалося, що найбільшу кількість клієнтів прийняли в сервісному центрі МВС № 1841 у Житомирі – 149 кандидатів, з яких 73 людини (48,9 %) успішно склали іспит з першого разу. У середньому відсоток успішності складання теоретичного іспиту з першої спроби за результатами самопідготовки в сервісних центрах МВС Житомирської області складав 47,3 %.

Як повідомляв Житомир.info, з 1 січня 2024 року ціни на послуги в сервісних центрах МВС збільшилися у декілька разів. Складання теоретичного іспиту коштує 250 гривень без урахування комісії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сервісний центр водій посвідчення водійське посвідчення посвідчення водія права статистика іспит теорія практика 
Матеріали по темі