Влада

У суді Житомирської області триває розгляд справи щодо обвинувачених, які допомагали призовникам укладати фіктивні шлюби

6 February 2024, 16:40

Обвинувачені у сприянні в незаконному переправленні через кордон України вини не визнають, але даватимуть покази у суді.

Про це 6 лютого повідомляє пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області.

«У Бердичівському міськрайонному суді розпочався судовий розгляд кримінального провадження з обвинувачення жінки та чоловіка у сприянні в незаконному переправленні через державний кордон України, вчиненому організованою групою осіб, з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України). Також жінку звинувачено у посібництві в підробці документів (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 358 КК України). У судовому засіданні прокурор оголосив обвинувальний акт, суд встановив порядок дослідження доказів», - йдеться в повідомленні.

Як ідеться в обвинувальному акті, влітку 2022-го року обвинувачені, а також ще одна жінка, матеріали щодо якої виділені в окреме кримінальне провадження, вступили у злочинну змову з іншими особами та за грошову винагороду сприяли чоловікам призовного віку перетинати кордон України в умовах воєнного стану. Для цього вони підшукували матерів-одиначок з малолітніми дітьми і чоловіків, для яких тимчасово обмежено право на виїзд за кордон, та допомагали своїм «клієнтам» у виготовленні документів про визнання батьківства на чужих дітей. Обоє обвинувачених не визнають своєї вини в інкримінованих їм злочинах.

«Заслухавши думки учасників справи, суд встановив, за яким порядком будуть досліджуватися докази: спочатку досліджуватимуть усі письмові докази, потім допитають свідків, а насамкінець – обвинувачених, які погодилися давати покази. Наступне судове засідання призначено на 14:30 21-го березня 2024-го року.На ньому суд планує досліджувати письмові матеріали справи», - інформує пресслужба суду.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну силу.

Нагадаємо, 28 грудня 2023 року пресслужба повідомила про те, що суд почав розгляд справи щодо двох обвинувачених, які допомагали у незаконному переправленні через кордон чоловікам. Для реалізації свого плану вони підшукували матерів-одиначок з малолітніми дітьми.

9 січня пресслужба Житомирської обласної прокуратури повідомила про те, що правоохоронці взяли під варту з правом внесення застави бердичівлянку та вінничанина, які за 2 тис. доларів США «зробили» призовника багатодітним батьком, «приписавши» йому двох близнят

Як повідомляв Житомир.info, 6 січня 2023 року на Житомирщині правоохоронці затримали чоловіка та жінку, які налагодили схему незаконного перетину кордону України чоловіками призовного віку під виглядом багатодітних батьків: укладали шлюб з матерями-одиначками.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд призовник фіктивний шлюб шлюб мати-одиначка кордон обвинувачений розгляд  
Матеріали по темі