Влада

Житомирська обласна лікарня провела тендер на річне обслуговування закладу за 15 млн грн

7 February 2024, 10:25

КНП «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради провело тендер на закупівлю послуг з експлуатаційно-господарського обслуговування лікарні у 2024 році.

Оголошення про відповідну закупівлю 23 січня оприлюднили в системі «Прозорро».

Очікувана вартість закупівлі становила 14 млн 879 тис. 800 грн,

В технічному завданні сказано, що треба обслуговувати будівлі обласної лікарні загальною площею 38 тис. 021,30 кв.м і прибудинкову територію площею 14 тис. 680 кв.м. У переліку послуг є шість пунктів:

обслуговування внутрішньої системи теплопостачання;

обслуговування систем водопостачання та водовідведення;

обслуговування систем електропостачання та електрообладнання;

утримання меблів, столярних та інших виробів;

утримання службових приміщень та території лікарні;

вантажно-розвантажувальні роботи.

Майже всі обов’язкові послуги надаються «при потребі», лише прибирання приміщень і вантажно-розвантажувальні роботи – щоденно.

Скриншот з технічного завдання

На торги, які провели 5 лютого, заявки подали три житомирські будівельні фірми, найдешевша пропозиція була у ПРБФ «Комунальник»9 млн 334 тис. 734 грн. Від замовника «Комунальник» отримав вимоги про усунення виявлених невідповідностей до 7 лютого: мають надати підтверджуючі документи про наявність ще одного самоскиду, документи на вантажний автопідйомник, зварювальний апарат для пластикових труб і віброплиту. Крім того, треба надати «довідку за підписом замовника закупівлі про відсутність негативного досвіду роботи з учасником за увесь період його існування».

Зауважимо, що від початку 2024 року КНП «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» вже уклала 11 договорів (п’ять на початку січня і 6 30 січня) строком на місяць на прибирання території, до цього такі закупівлі лікарня не оприлюднювала. Загальна сума укладених станом на ранок 7 лютого договорів на прибирання території становить 108,5 тис. грн.

Скриншот з «Прозорро»

Нагадаємо, наприкінці грудня 2022 року КНП «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» провело тендер на послуги з експлуатаційно-господарського обслуговування впродовж 2023 року з очікуваною вартістю 18,5 млн грн: переможцем стало ПП «Елітбуд-1» з пропозицією 17,9 млн грн, а дешевшу на 2,2 млн грн пропозицію ПРБФ «Комунальник» відхилили. Договір з ПП «Елітбуд-1» підписали 30 січня 2023 року, послуги фірма мага надавати до кінця року, тобто впродовж 11 місяців. В результаті за виконання договору заплатили 9 млн 956 тис. 601,28 грн.

Водночас Держаудитслужба виявила порушення в закупівлі, але обласна лікарня звернулася до суду щодо оскарження висновку аудиторів: Житомирський окружний адміністративний суд рішенням від 29 вересня 2023 року у задоволенні позову відмовив, а Сьомий апеляційний адміністративний суд постановою від 9 січня 2024 року апеляційну скаргу задовольнив: скасував рішення суду першої інстанції та визнав протиправним і скасувати в повному обсязі висновок Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області про результати моніторингу процедури закупівлі.

Як повідомляв Житомир.info, комунальне підприємство «УАШ» визначило переможців тендерів на прибирання тротуарів у Житомирі в 2024 році за 17,6 млн грн, дешевші пропозиції відхилили.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: обласна лікарня тендер прибирання лікарня закупівля обслуговування 
Матеріали по темі