Суспільство

У мисливських угіддях Житомирської області почали рахувати диких тварин

7 February 2024, 11:40

У мисливських угіддях Житомирщини та Київщини розпочався облік тварин.

Про це 7 лютого повідомляє пресслужба Центрального міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства.

Для підтвердження фактичних даних кількості мисливської фауни участь у обліках беруть спеціалісти Центрального міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства. Варто зауважити, що моніторингу підлягають як мисливські види, так і червонокнижні.

«Відповідно до Закону України «Про мисливське господарство та полювання», щорічна таксація є обов'язковою для усіх мисливських господарств та користувачів мисливських угідь, - наголошує начальник Центрального міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства Сергій Смічик. -Вже до кінця лютого користувачі мисливських угідь мають узагальнити матеріали обліку та подати їх до управління. Такий облік надає повну інформацію щодо чисельності тварин в різних угіддях, місць мешкання, статевого й вікового розподілу. Все це дає змогу планувати біотехнічні заходи на наступний рік тощо.»

Враховуючи правовий режим воєнного стану у нашій державі, користувачі мисливських угідь мають неухильно дотримуватися встановлених заборон та обмежень, а підрахунок проводити переважно шляхом маршрутного обліку тварин за слідами, методом обліку за допомогою фото-відеопасток, у місцях підгодівлі та скупчень дичини, з використанням анкетно-опитового методу.

У переліку видів, які обов’язково потрібно обліковувати в мисливському господарстві Житомирської та Київської областей – 7 видів ратичних та 16 хутрових.

«Станом на сьогодні обліками вже охоплено близько 30% мисливських господарств регіону. Єгерські служби прогнозують збільшення в угіддях чисельності ратичних та зайця-русакав порівнянні з минулим роком», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 14 лютого 2022 року у Житомирському ОУЛМГ розповіли про те, що лісівники проводили облік звірів за допомогою квадрокоптерів.

Як повідомляв Житомир.info, облік, проведений в лютому 2021 року, показав, що в мисливських угіддях Житомирської області практично усі мисливські види збільшили своє поголів'я.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тварина облік ОУЛМГ підрахунок лісник єгер ліс пастка  
Матеріали по темі