Суспільство

У селі біля Житомира оголосили карантин через смерть кота-метиса від сказу, а деякі власники худоби відмовляються від щеплень

7 February 2024, 13:52

У Вересах зафіксовано випадок сказу, внаслідок цього у селі оголосили карантин на 60 днів.

Про це 7 лютого повідомляє Житомирська міська рада.

«Про смерть тварини — кота-метиса — повідомила власниця. Саме вона звернула увагу на раптову смерть улюбленця без особливих клінічних ознак. Після дослідження біологічного матеріалу тварини було отримано позитивний результат. Кіт не був щеплений проти сказу. Карантин у Вересах оголошено на 60 днів. В обійсті, де помер кіт, також утримуються собаки, ще один кіт, корова і теля. З них щепленою була тільки корова. Тварин наразі вакциновано. Територія домоволодіння дезінфікована. У селі Вереси нараховується близько 80 корів. Деякі власники худоби відмовляються надавати доступ до тварин для проведення щеплення. Однак, вакцинувати тварин потрібно обов’язково раз на рік. Молоко та м’ясо хворої тварини також несе пряму загрозу життю людини. Державна ветеринарна клініка робить це безоплатно», - йдеться в повідомленні.

У міськраді наголошують, що у випадку укусу хворої тварини необхідно негайно звернутися до лікаря.

В травмпунктах лікарень Житомирської громади є антирабічна вакцина.

Нагадаємо, 10 січня в місті Овручі зареєстрували випадок сказу домашнього собаки. Напередодні його покусали безпритульні пси, за три дні тварина загинула від сказу.

Як повідомляв Житомир.info, 12 грудня 2023 року начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко проінформував, що в одному з районів Житомирської області відстрілюватимуть диких тварин через поширення сказу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сказ скажена тварина карантин вакцина кіт Вереси 
Матеріали по темі