Влада

На 2024 рік Житомирській області виділили 247 мільйонів субвенції на проекти у рамках Програми з відновлення України

7 February 2024, 18:02

Кабінет міністрів затвердив розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на 2024 рік для 136 проєктів регіонального відновлення.

Про це 6 лютого повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

«Це дасть можливість громадам продовжити реалізацію проєктів відновлення. Відповідне розпорядження було затверджено під час засідання уряду 6 лютого 2024 року. Джерелом субвенції є кошти, виділені Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) в рамках спільної програми України та ЄІБ «Програма з відновлення України». Субвенцію буде розподілено між місцевими бюджетами тих громад, проєкти яких було схвалено Європейським інвестиційним банком для реалізації у 2022-2023 роках», - йдеться у повідомленні.

Загальна сума субвенції в розмірі майже 4,5 мільярда гривень буде перерозподілена на відновлення 136 проєктів у громадах тих регіонів, які постраждали внаслідок військової агресії рф. Серед таких проєктів відновлення закладів освіти, охорони здоров’я, центрів надання адміністративних послуг, об’єктів життєзабезпечення населення у Вінницькій, Дніпропетровській, Житомирській, Київській, Кіровоградській, Одеській, Полтавській, Сумській, Харківській, Черкаській та Чернігівській областях.

Довідка Мінінфраструктури: Фінансовою угодою між Україною та Європейським інвестиційним банком, яка була ратифікована 14 липня 2021 року, схвалено наміри про залучення 340 млн євро позики для реалізації проєктів з відновлення та модернізації інфраструктури регіонів, що зазнали руйнувань через агресію рф, а також тих регіонів, що приймають значну кількість ВПО. Відповідно до умов фінансової угоди термін її реалізації складає 5 років і завершується у грудні 2026 року.

В додатку до розпорядження Кабінету міністрів від 6 лютого 2024 року «Про розподіл у 2024 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію проектів у рамках Програми з відновлення України між місцевими бюджетами» зазначено, що з виділених 247 млн грн Житомирській області обласний бюджет отримає 215 млн грн, бюджет Житомирської міської територіальної громади – 22 млн грн, бюджет Малинської міської територіальної громади – 10 млн грн.

Нагадаємо, розпорядженням Кабміну від 4 липня 2023 року в рамках спільної програми України та ЄІБ «Програма з відновлення України» Житомирській області виділили 445,4 млн грн, з яких 415,8 мав отримати обласний бюджет, 23,4 млн грн – бюджет Житомирської громади, 6,1 млн грн – бюджет Малинської громади. На початку жовтня субвенцію перерозподілили, залишивши Житомирській області лише 218 млн грн: з обласного бюджету зняли 230 млн грн, Малинському додали майже 4 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, у 2023 році Житомирській області було передбачено 852 млн 267 тис. 004 грн субвенції з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії рф на шість об’єктів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ субвенція ЄІБ Мінінфраструктури відновлення бюджет Мінвідновлення 
Матеріали по темі