Суспільство

В Україну з полону повернули сто військовослужбовців – більшість з них – захисники Маріуполя (доповнено)

8 February 2024, 21:05

В Україну з полону повернулися сто військовослужбовців. Більшість із них захищали Маріуполь.

Про це 8 лютого повідомив президент України Володимир Зеленський у facebook.

«Ще 100 українців удома, в Україні. Нацгвардія, прикордонники, ЗСУ. Більшість – захисники Маріуполя. Усі – наші, усі – знову на рідній землі. Працюємо щодо кожного й кожної та не зупинимося, поки всіх не повернемо! Наша команда, яка займається обмінами, – дякую за потрібний країні результат», - повідомив Зеленський.

Доповнено.

8 грудня о 21.21 у вечірньому зверненні президент України Володимир Зеленський розповів подробиці звільнення полонених.

«Щойно був проведений обмін – іще 100 наших воїнів повернулися додому, в Україну, з російського полону. Солдати та сержанти. Більшість – захисники Маріуполя та «Азовсталі». Воїни Національної гвардії, прикордонної служби, Збройних Сил України. Загалом на сьогодні вже звільнено з російського полону 3135 українців і українок. Я дякую всій нашій команді, яка займається обмінами. Кирилу Буданову та всім у ГУР, хто веде обміни. Андрію Єрмаку та команді Офісу. Дмитру Усову та всьому Координаційному штабу з питань військовополонених. Усім, хто залучений, усім, хто допомагає. Дмитро Лубінець та команда омбудсмена. Ігор Клименко та команда МВС. Василь Малюк та команда СБУ. І, звичайно, моя особлива вдячність усім нашим воїнам на передовій, кожному підрозділу, які поповнюють обмінний фонд та беруть у полон російських окупантів. Кожен на своїй позиції забезпечує цей спільний успіх, успіх України. Так і має бути. Завжди пам’ятаємо про наших у полоні – про кожного й кожну. Усіх маємо звільнити. Щодня заради цього ми працюємо. І я дякую всім у світі, хто нам допомагає, зокрема Об’єднаним Арабським Еміратам – за підтримку таких обмінів. Слава Україні», - розповів Зеленський.

Нагадаємо, 31 січня, під час 50 обміну полоненими, до України повернулися 207 полонених захисників. Наймолодшому з них – 20 років.

3 січня 2024 року з російського полону повернулися 230 захисників та цивільних.

Як повідомляв Житомир.info, на початку січня 2024 року прикордонник з Житомирщини зустрівся з родиною після 20 місяців полону.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: полон обмін полонений Зеленський Маріуполь захисник президент  
Матеріали по темі