Суспільство

Прикордонники спіймали «туристів», які намагалися втекти до Румунії за 15 тис. євро, серед них – житель Житомирської області

9 February 2024, 10:13

Трьох порушників кордону вдалось затримати завдяки оперативній інформації на ділянці відділу «Порубне» Чернівецького загону учора надвечір.

Про це 9 лютого повідомляє на сторінці Західного регіонального управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

«Оператор БпЛА виявив «туристів» у лісопосадці за 300 метрів від державного рубежу та скерував дії групи реагування. З появою охоронців кордону незнайомці спробували втекти, однак прикордонники їх затримали. Порушниками виявились мешканці Полтавської, Житомирської та Чернівецької областей, віком від 24 до 30 років. Затримані повідомили, що невідома особа у телефонному режимі надавала інформацію, як обійти прикордонні наряди та незаконно потрапити до Румунії. За дану послугу кожен заплатив по 5 тисяч євро», - йдеться в повідомленні.

Відносно затриманих порушників складено матеріали про адміністративне правопорушення. Пошуки особи, яка організувала «туристичну подорож» тривають, йому загрожує кримінальна відповідальність за статтею 332 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, за вихідні, 27 та 28 січня, на Львівщині прикордонники припинили 20 спроб незаконного перетину кордону. Чоловіки з Житомирської та інших областей намагалися покинути Україну, надаючи фальшиві посвідчення про хворих дітей та довідки ВЛК.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прикордонник ухилянт військовозобов'язаний ухиляння кордон 
Матеріали по темі