Події

З крамниці у селі Житомирської області вилучили майже 90 пачок цигарок та «електронок» на понад 20 тис. грн

9 February 2024, 13:11

Поліцейські припинили незаконну реалізацію цигарок на Звягельщині.

Про це 9 лютого повідомляє Звягельський районний відділ поліції.

«Правоохоронці Звягельського районного відділу продовжують здійснювати профілактичні заходи, спрямовані на недопущення незаконного обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів, зокрема тих, на яких немає акцизних марок. Так, 8 лютого під час проведення чергового профілактичного рейду спільно з працівниками відділу фактичних перевірок ГУ ДПС в Житомирській області дільничні офіцери перевірили один із магазинів, що розташований у селищі Городниці. Правоохоронці виявили, що 43-річна власниця закладу здійснює продаж цигарок без марок акцизного податку», - йдеться в повідомленні.

Відтак дільничні оформили відносно жінки протокол за ч. 1 ст. 156 (Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями та тютюновими виробами) КУпАП. Зібрані матеріали буде скеровано до суду для прийняття відповідного рішення.

Водночас поліцейські вилучили з крамниці майже 9 десятків пачок тютюнових виробів та електронних цигарок на загальну суму понад 20,5 тисяч гривень.

Нагадуємо, за чинним законодавством роздрібна або гуртова торгівля алкогольними напоями чи тютюновими виробами, рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, без марок акцизного податку чи з підробленими марками цього податку, тягне за собою накладення штрафу від 200 до 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі та виторгу, одержаного від продажу предметів торгівлі.

Нагадаємо, подружжя підприємців, власники декількох магазинів та «мафів» у м. Бердичеві, постачали на торговельні полиці тютюнові вироби сумнівної якості. Фальсифікат реалізовували продавці, які достеменно про це знали. 24 січня поліція вилучила тютюнові вироби на понад 1 мільйон гривень.

Як повідомляв Житомир.info, на початку грудня 2023 року в 47-річної жительки Житомирської області вилучили безакцизні 192 пачки цигарок та алкоголь, які вона продавала вдома.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: цигарки акциз поліція Городниця електронка крамниця продаж вилучення магазин  
Матеріали по темі