Місто

Прокуратура заявила позов про незаконну передачу землі між проспектом та житловим комплексом у Житомирі

9 February 2024, 13:35

У Житомирі для селянського господарства незаконно виділили землю, розташовану між проспектом та житловим комплексом – прокуратура заявила позов.

Про це 9 лютого повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Житомирською окружною прокуратурою заявлено позов про визнання незаконним та скасування рішення Оліївської сільської ради Житомирського району щодо затвердження проєкту землеустрою про відведення 0,2 га землі у приватну власність для ведення особистого селянського господарства», - йдеться у повідомленні.

Прокуратура наполягає на витребуванні землі з незаконного володіння на користь територіальної громади та скасуванні державної реєстрації права власності.

Спірну ділянку землі декілька років тому Оліївська сільська рада безоплатно надала у приватну власність місцевій жительці. Згодом, на початку січня цього року, земля була продана іншому володільцю.

Однак прокурори встановили, що землю надано з порушенням вимог Земельного кодексу України. Ділянка не лише розташована вздовж центрального проспекту, а й займає прибудинкову територію житлового комплексу «Вернісаж», фактично відрізаючи його від транспортного сполучення.

Така територія, за діючими містобудівничими нормами, може використовуватися виключно для обслуговування населення. А саме, для розміщення адмінспоруд, дитсадків, шкіл, закладів культури і мистецтва, торгівельних центрів, банків, готелів, парків тощо. І аж ніяк - не для ведення особистого селянського господарства.

Наразі позов перебуває на розгляді у Житомирському районному суді.

Нагадаємо, 7 лютого пресслужба Житомирської обласної прокуратури інформувала, що у власність держави повернули землю Житомирського району з археологічною пам’яткою ХІІ-ХІІІ століть.

Як повідомляв Житомир.info, 25 січня 2024 року пресслужба Житомирської обласної прокуратури повідомила про те, що у громадян росії, засновників видобувного товариства, відібрали землю з гранітним родовищем в Новоборівській громаді вартістю 115,7 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура земля позов прокурор земельна ділянка ЖК "Вернісаж" Оліївська сільська рада 
Матеріали по темі