Суспільство

Фахівці екоінспекції відібрали проби води із річки Гнилоп’ять поблизу села Житомирської області

9 February 2024, 14:26

Фахівці Державної екологічної інспекції Поліського округу отримали повідомлення про забруднення річки Гнилоп’ять поблизу села Швайківка Бердичівського району.

Про це 9 лютого повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«У рамках розгляду звернення на вебресурс «ЕкоЗагроза» щодо забруднення р. Гнилоп’ять внаслідок скидів зливових вод з перевищенням нормативів ГДК МКП «Бердичівкомунсервіс», фахівці Державної екологічної інспекції Поліського округу виїхали на місце ймовірного порушення природоохоронного законодавства (район с. Швайківка) та відібрали проби води з річки», - йдеться у повідомленні.

Спеціалісти відділу інструментально-лабораторного контролю провели дослідження показників складу і властивостей води, в результаті яких зафіксовано перевищення нормативів ГДС: аміак – в 1,8 рази; хімічне споживання кисню (ХСК) – в 1,5 рази; біологічне споживання кисню (БСК5) – в 1,4 рази.

Матеріали за даним фактом готуються до скерування до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України для вирішення питання щодо проведення позапланового заходу державного нагляду та контролю.

Нагадаємо, 1 лютого фахівці Державної екологічної інспекції Поліського округу відібрали проби води із річки Кам’янка в районі Чуднівського мосту.

Як повідомляв Житомир.info, 12 січня 2024 року фахівці екоінспекції відібрали проби води зі струмка вздовж вулиці 1-ша Мар’янівська лінія зі сторони вул. Параджанова у Житомирі. У пробах виявили значні відхилення: матеріали передали правоохоронцям

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: екоінспекція вода проба забруднення струмок річка дослідження аналіз 
Матеріали по темі