Події

Збили 40 БпЛА з 45: уламки «Shahed» впали у населеному пункті Житомирської області під час нічної повітряної тривоги

11 February 2024, 09:25

Уночі 11 лютого під час повітряної тривоги уламки російського «Shahed» впали у Житомирській області.

Про це вранці повідомив начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко.

«Сьогодні під час повітряної тривоги відбулося падіння уламків дрона-камікадзе на території одного з населених пунктів області. Жертв та постраждалих немає», - повідомив Бунечко.

Зазначимо, що Командування Повітряних Сил ЗСУ уранці 11 лютого повідомило, що уночі ворог запустив 45 ударних БпЛА. З них знищено 40, робота по ним велася й у Житомирській області.

«У ніч на 11 лютого 2024 року окупанти завдали удару 45-ма ударними БпЛА типу «Shahed-136/131» з районів Балаклава та мис Чауда – Крим. До відбиття повітряного нападу залучено підрозділи зенітних ракетних військ, мобільних вогневих груп Повітряних Сил та Сил оборони України, засоби радіоелектронної боротьби. В результаті бойової роботи знищено 40 «шахедів» противника у межах Київської, Вінницької, Житомирської, Кіровоградської, Миколаївської, Черкаської, Одеської, Дніпропетровської та Херсонської областей. Тримаймо небо! Разом – до перемоги», - йдеться в дописі.


Фото: Командування Повітряних Сил ЗСУ

Зауважимо, що у ніч 11 лютого повітряна тривога у Житомирській області тривала майже 2 години: розпочалася о 2.02 годині і закінчилася о 3.46.

Нагадаємо, вночі 2 лютого у Житомирській області сили ППО збили усі ворожі цілі.

Як повідомляв Житомир.info, вночі 22 грудня 2023 року війська рф запустили по Україні 28 ударних безпілотників типу «Shahed». ППО спрацювала й на території Житомирської області.

У Житомирській області створили 54 мобільні вогневі групи для захисту енергетичної інфраструктури. Про це 22 грудня 2023 року повідомив начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

23 жовтня 2023 року Командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв показав, як у Північній операційній зоні працюють мобільні вогневі групи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ППО Shahed дрон БпЛА збиття Бунечко шахед уламки  
Матеріали по темі