Суспільство

У Житомирській області понад 160 прикордонників отримали нагороди, майже 150 з них обороняли Схід країни

12 February 2024, 10:03

На Житомирщині 167 воїнів-прикордонників отримали нагороди.

Про це 10 лютого повідомляється на сторінці Північний кордон. Держприкордонслужба.

«За вагомий внесок у справу охорони державного кордону, мужність, високий професіоналізм, зразкове виконання військового обов’язку відомчі нагороди отримали майже 150 прикордонників Житомирського загону, які брали участь в активних бойових діях на сході нашої Держави. Поряд з цим десятьох воїнів відзначено Почесним нагрудним знаком «11 прикордонний загін», - йдеться в повідомленні.

Окрім того, за особисту мужність, патріотизм та проявлений героїзм під час виконання бойових завдань шестеро прикордонників нагороджено Відзнаками Міністра оборони України «Захиснику України» й «За сприяння обороні» та одного – Нагрудним знаком «Знак пошани».

Також наказом Головнокомандувача ЗСУ Почесного нагрудного знаку «Срібний хрест» удостоєний один з молодших офіцерів прикордонного загону.

Нагороди воїнам-прикордонникам вручив командир військової частини Антон Квятковський. Він привітав прикордонників з отриманням нагород та висловив надію, що саме завдяки таким воїнам Україна обов’язково переможе та вижене клятого ворога зі своєї землі.

«Усі отримані Вами нагороди заслужені. Дякую вам за мужність та професіоналізм. Ви молодці. На таких воїнах як Ви сьогодні стоїть Україна, на Вас рівняється молодь. Ви цвіт української нації. Ви її Герої», - зазначив Антон Борисович.

Хвилиною мовчання згадали захисники побратимів, які поклали власне життя за незалежність України!

Нагадаємо, 9 грудня 2023 року в Житомирі родинам загиблих прикордонників вручили державні нагороди.

Як повідомляв Житомир.info, у вечірньому зверненні президента 7 грудня 2023 року глава держави Володимир Зеленський подякував за відвагу бійцям Житомирського прикордонного загону, які воюють на Донеччині.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прикордонник воїн військовий військовослужбовець Держприкордонслужба Північний кордон кордон Житомирський прикордонний загін нагорода Квятковський 
Матеріали по темі