Події

Правоохоронці виявили 23-річного житомирянина, який порушив ПДР та мав у багажнику гранату

12 February 2024, 11:30

У Черняхові правоохоронці виявили 23-річного житомирянина, який порушив Правила дорожнього руху. У ході перевірки автомобіля поліцейські виявили у багажнику гранату.

Про це 12 лютого повідомила пресслужба Житомирського районного управління поліції.

«9 лютого під час несення служби у селищі Черняхові екіпаж патрульних відділу поліцейської діяльності №1 Житомирського РУП на вулиці Володимирській зупинив автомобіль «BMW», керманич якого порушив Правила дорожнього руху. Під час спілкування з водієм, 23-річним житомирянином, та у ході перевірки автівки правоохоронці виявили у багажнику предмет, схожий на гранату», - йдеться у повідомленні.

Відтак патрульні викликали на місце події слідчо-оперативну групу Житомирського райуправління поліції. Правоохоронці вилучили все виявлене колегами та скерували для проведення відповідних експертних досліджень.

Нині слідчі встановлюють походження боєприпасу в межах відкритого кримінального провадження.

Згідно з чинним законодавством (ст. 263 КК України) носіння, зберігання, купівля або збут чи передача вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин чи пристроїв без передбаченого законом дозволу карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

Поліція звертається до громадян: пам’ятайте, що зброя та боєприпаси не є сувенірною продукцією та можуть нести загрозу для життя. Тож зберігати їх «про всяк випадок» - безвідповідально та розцінюється як протиправне діяння.

Правоохоронці нагадують, що особи, які добровільно здали до поліції незаконну зброю, боєприпаси та вибухові речовини, звільняються від кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, 18 січня Звягельський районний відділ поліції інформував про те, що правоохоронці провели огляд за місцем проживання 48-річного жителя с. Яблунця: знайшли гранату на вішалці.

Як повідомляв Житомир.info, 17 січня 2024 року житомирські поліцейські затримали підозрюваного у низці злочинів жителя Станишівської громади, який продавав амфетамін та зберігав вдома гранату.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція боєприпас зброя граната ПДР Черняхів 
Матеріали по темі