Суспільство

В одній з громад Житомирської області впродовж трьох років не відновлюється кількість мисливських тварин

12 February 2024, 14:46

На Житомирщині тривають спільні заходи з обліку чисельності мисливських тварин, участь у яких беруть фахівці Державної екологічної інспекції Поліського округу — разом з представниками Центрального міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства, Управління екології та природних ресурсів ОВА, єгерської служби, мисливствознавцями. Серед методів проведення обліку – облік на місцях підгодівлі тварин та їх зимових скупчень; метод картування слідів шляхом об’їзду угідь на автотранспорті та анкетно-опитувальним методом; застосовування фото- та відеопасток.

Про це 12 лютого повідомляє Державна екологічна інспекція Поліського округу.

«Особлива увага звертається на відповідність фактичної чисельності, визначеної матеріалами мисливського впорядкування. Ситуація з чисельністю мисливських тварин на територіях наданого в користування мисливського фонду, де були присутні працівники Інспекції, у цілому задовільна. У мисливських господарствах, де побували інспектори, зокрема, Новоград-Волинському РО УТМР, Коростишівському РО УТМР, Чуднівському РО УТМР, ТОВ «Лісомир», біотехнічні споруди облаштовані в повному обсязі й заповнені відповідними кормами для зимової підгодівлі диких тварин (оленя, кабана та козулі), які тут присутні у достатній кількості», — йдеться в повідомленні.

Разом з тим Інспекція наголошує, що Житомирській обласній організації УТМР в окремих районних організаціях слід покращити стан ведення мисливського господарства з метою збільшення чисельності мисливських тварин. Для цього необхідно посилити охорону мисливських угідь та здійснювати біотехнічні заходи — комплекс різноманітних господарських робіт, спрямованих на поліпшення умов існування, розмноження та збільшення чисельності мисливських тварин, зокрема, підгодівлю тварин, особливо у зимовий час.

«Так, чисельність мисливських тварин у мисливському фонді Романівського РО УТМР не відповідає оптимальній. Вже впродовж трьох років спостереження чисельність тварин не відновлюється, попри заборону на полювання, яка діє в період воєнного стану», — підсумовують в екологічній інспекції.

Нагадаємо, у мисливських угіддях Житомирщини та Київщини розпочався облік тварин. Про це 7 лютого повідомила пресслужба Центрального міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства.

Як повідомляв Житомир.info, 14 лютого 2022 року у Житомирському ОУЛМГ розповіли про те, що лісівники проводили облік звірів за допомогою квадрокоптерів. А облік, проведений в лютому 2021 року, показав, що в мисливських угіддях Житомирської області практично усі мисливські види збільшили своє поголів'я.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облік тварина еколог облік тварин ліс мисливець мисливство УТМР держекоінспекція дика тварина підгодівля  
Матеріали по темі