Економіка

Житомирське відділення Фонду держмайна виставило на аукціон за 155 гривень будинок з гаражем в центрі Чуднова

13 February 2024, 10:16

Регіональне відділення Фонду державного майна України по Рівненській та Житомирській областях виставило на аукціон адмінбудинок з гаражем в центрі Чуднова, які раніше використовувалися підрозділом Держпродспоживслужби.

Оголошення про приватизацію 9 лютого оприлюднене в системі «Прозорро.Продажі».

«Адмінбудинок, загальною площею 76,0 кв.м, склад-гараж, загальною площею 41,5 кв.м, вбиральня - 2,0 кв.м за адресою: Житомирська обл., Житомирський р-н, м.Чуднів, вул. Франка Івана, 1. Балансоутримувач – Головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області. До складу об’єкта приватизації входять: одноповерхова цегляна адмінбудівля загальною площею 76,0 кв.м; обладнана газовим котлом «Данко» та лічильником Меtrix, газопостачання та електропостачання відключене; склад-гараж загальною площею 41,5 кв.м (стіни – цегляні); вбиральня (стіни – дерев’яні). Об’єкт приватизації розташований в центрі населеного пункту, з 2017 року не використовується, стан задовільний, потребує ремонту. Земельна ділянка площею 0,0837 га, правокористувач – Головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області», - йдеться в описі лота (див.фото нижче).

Початкова ціна нерухомості – 155 грн (без ПДВ). Торги заплановані на 19 лютого 2024 року.

Зауважимо, що це не перший цьогорічний аукціон ФДМУ у Житомирській області, де вартість нерухомості не перевищує кількох тисяч гривень.

19 січня провели аукціон з продажу нежитлового приміщення – гаража загальною площею 58,7 кв.м у смт Ружин, вул. Соборна, 23-б: стартова ціна була 1801,57 грн, на торги подали заявки шість учасників, переможцем стало ТОВ «Технічний ліцей» з пропозицією 121 тис. грн, 1 лютого оприлюднене повідомлення про намір укласти договір.

21 січня продавали комплекс загальною площею 137,6 кв.м – основне приміщення 94,9 кв.м, гараж 25,3 кв.м, сарай 17,4 кв.м у м. Малин, вул. Чернишевського, 7: стартова ціна була 1101,52 грн, учасників було двоє, переможець ФОП Джурбій Олег Миколайович запропонував 304 тис. грн, 6 лютого оприлюднене повідомлення про намір укласти договір.

26 січня провели аукціон з продажу будівлі та автогаражу-сараю загальною площею 184,0 кв.м у смт Попільня, вул. Каштанова, 14: стартова ціна була 949,48 грн, учасників було дев’ять, переможцем стало ТОВ «Гальванічні технології» з пропозицією 340 тис. 844 грн, але фірма відмовилася підписувати протокол електронних торгів і була дискваліфікована, переможцем стала пропозиція 120 тис. 100 грн від ФОП Лижніков Євген Олексійович і станом на 13 лютого очікується опублікування протоколу.

На 16 лютого запланований аукціон з продажу нежитлового приміщення загальною площею 195,7 кв.м з тамбуром, гаража площею 52,4 кв. м, вбиральні та частини сараю в смт Ємільчине, вул. Ватутіна, 6 – стартова ціна становить 3 тис. грн.

Нагадаємо, минулого року регіональне відділення ФДМУ з серпня продавало адмінбудинку з гаражем, вбиральнею та огорожею, який знаходиться в центрі смт Пулини, який виставили на аукціон зі стартовою ціною 273 грн 20 коп.: на двох аукціонах ціну підвищували до кількох мільйонів, але переможці відмовлялися платити і зрештою на третьому аукціоні знайшовся покупець – ФОП Рудзінський Ігор Анатолійович з смт Довбиш запропонував 101 тис. 500 грн (121,8 тис. грн з ПДВ) і в грудні з ним уклали договір купівлі-продажу.

Чому деякі державні об’єкти продають «за копійки» в інтерв’ю на початку березня 2023 року розповідала начальниця управління забезпечення реалізації повноважень у Житомирській області ФДМУ Наталія Омельченко.

Як повідомляв Житомир.info, у 2023 році спеціалістами Управління забезпечення реалізації повноважень ФДМУ у Житомирській області було підготовлено та направлено на аукціони 24 об’єкти, підписано 24 договори купівлі-продажу, державний бюджет отримав понад 50 млн гривень від приватизації.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ФДМУ аукціон Чуднів приватизація  
Матеріали по темі