Події

Суд призначив 14 років тюрми чоловіку, який взимку 2022 року в селищі Житомирської області побив та обікрав пенсіонерку

14 February 2024, 09:34

Чоловіку, який в грудні 2022 року у селищі Гришківці побив та обікрав пенсіонерку, присудили 14 років тюрми з конфіскацією майна.

Про це 13 лютого повідомила пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області.

«Бердичівський міськрайонний суд ухвалив вирок стосовно 50-річного мешканця м. Бердичева, якого визнав у скоєнні особливо тяжкого злочину, передбаченого ч. 4 ст. 187 КК України. Суд призначив покарання – 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також обвинувачений має сплатити потерпілій майже 7 тис. грн матеріальної та 10 тис. грн моральної шкоди. Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку. До набрання вироком законної сили обвинувачений продовжить перебувати під вартою», - йдеться у повідомленні.

У ході судового розгляду суд встановив, що обвинувачений скоїв особливо тяжкий злочин у грудні 2022-го року у селищі Гришківцях.В обідню пору чоловік зайшов до будинку місцевої пенсіонерки, коли та саме відчинила двері, виходячи на подвір'я. Обвинувачений заштовхав жінку у приміщення, через що та упала та вдарилась головою, а потім бив її, погрожував ножем та вимагав гроші.У результаті чоловік забрав з будинку мобільний телефон, ноутбук та утік з місця злочину.

Обвинувачений своєї вини не визнав.Проте суд, дослідивши усі докази, дійшов до переконання, що його винуватість повністю доведена як напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний з погрозою застосування насильства, небезпечного для життя та здоров'я особи, яка зазнала нападу (розбій), особою, яка раніше вчинила розбій, поєднаний з проникненням у житло, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 187 КК України).

Призначаючи вид та міру покарання, суд, серед іншого, врахував, що обвинувачений неодноразово судимий за умисні злочини, у тому числі за розбійний напад (ч. 3 ст. 187 КК України), але так і не зробив для себе належних висновків та на шлях виправлення не став;злочин скоєно у стані алкогольного сп'яніння, щодо особи похилого віку. Жодної пом'якшувальної обставини суд не встановив.

Пошук судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити в ЄДРСР за номером 274/643/23.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну силу.

Як повідомляв Житомир.info, вдень 11 грудня 2022 року незнайомець зайшов до оселі жительки смт Гришківців та, погрожуючи й побивши 66-річну жінку, забрав ноутбук та телефон. Поліцейські за годину розшукали та затримали у Бердичеві причетного до розбою, а згодом і встановили іншого учасника події.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд вирок Гришківці пенсіонерка розбій напад пограбування 
Матеріали по темі