Події

Дві жінки загинули, а двоє дітей потрапили до лікарні: судитимуть водія за ДТП, яка сталася у листопаді в селі Житомирської області

14 February 2024, 17:35

Водія, який у листопаді керував п’яний автомобілем і спричинив ДТП, в результаті якої загинули дві пасажирки, а діти потрапили до лікарні, судитимуть.

Про це 14 лютого повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Прокурор Житомирської обласної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт стосовно місцевого жителя за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху під час керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння (ч. 4 ст. 286-1 КК України). Як повідомлялося раніше, смертельну дорожньо-транспортну пригоду скоїв 29-річний житель Звягельського району», - йдеться у повідомленні.

Це сталося у листопаді минулого року, пізнього вечора. Водій керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння. У салоні авто перебували четверо пасажирів – двоє жінок та двоє малолітніх дітей.

Під час руху у с. Кропивня Звягельського району, на заокругленій ділянці дороги, водій, не зменшивши швидкості, не справився з керуванням, від чого авто злетіло на узбіччя і перекинулося.

Унаслідок ДТП двоє жінок загинули, діти однієї з них – 11-річна дівчинка та дворічний хлопчик отримали травми.

Це не перше порушення правил дорожнього руху обвинуваченим. Його вже двічі позбавляли права керувати авто - за керування у стані алкогольного та наркотичного сп’яніння.

З дня затримання і дотепер обвинувачений перебуває під вартою без права внесення застави.

Процесуальне керівництво здійснювала Житомирська обласна прокуратура, досудове розслідування – ГУНП в області.

Санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від семи до десяти років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Як повідомляв Житомир.info, 16 листопада 2023 року близько 23:40 29-річний водій ВАЗ-21053, рухаючись у с. Кропивня, не впоравшись з керуванням, допустив з’їзд транспортного засобу за межі проїзної частини. Унаслідок цього авто перекинулось на дах. В результаті ДТП дві жінки загинули, а двоє дітей, 11 та 2 років, потрапили до лікарні. 17 листопада водія взяли під варту без права на заставу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП аварія суд прокуратура нетверезий водій дитина 
Матеріали по темі