Місто

У Житомирі визначили переможця конкурсу з надання послуг денного догляду для молоді з інвалідністю

15 February 2024, 09:50

Переможцем конкурсу на надання соціальної послуги денного догляду молоді з інвалідністю за бюджетні кошти став благодійний фонд «Карітас-Житомир».

Про це 14 лютого 2024 року повідомив департамент соціальної політики Житомирської міської ради.

«За результатами визначення потреб у 2023 році громада потребує запровадження надання базової соціальної послуги денного догляду осіб з інвалідністю. Проведено багато попередньої роботи, і вчора в пресцентрі Житомирської міської ради відбулося засідання конкурсної комісії по розгляду конкурсних пропозицій з надання соціальної послуги денного догляду осіб з інвалідністю (молодь від 18 до 35 років) шляхом соціального замовлення та компенсації надавачу вартості соціальної послуги за рахунок коштів з місцевого бюджету. Відповідно до результатів конкурсу переможцем на надання соціальної послуги денного догляду осіб з інвалідністю (молодь від 18 до 35 років) шляхом соціального замовлення за рахунок бюджетних коштів визначено Благодійний фонд «Карітас-Житомир», - йдеться у повідомленні (витяг з протоколу засідання конкурсної комісії оприлюднений на сайті міської ради 14 лютого).

Послуга денного догляду передбачає:

забезпечення умов для денного перебування;

забезпечення харчуванням (не рідше 1 разу на день);

формування та підтримка навичок самообслуговування;

допомога у самообслуговуванні (під час вдягання, пересування у приміщенні суб’єкта, що надає соціальну послугу);

психологічна підтримка;

організація денної зайнятості, дозвілля.

«Наразі щонайменше 15 осіб з інвалідністю І, ІІ групи у віці від 18 до 35 років гостро потребують цієї послуги. Більша частина з них отримувала послугу денного догляду дітей з інвалідністю до 18 років в Центрі комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю Житомирської міської ради», - інформує департамент соцполітики.

Нагадаємо, відповідно до рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради від 17 січня 2024 року департамент соціальної політики 19 січня оголосив конкурс на надання соціальної послуги денного догляду осіб з інвалідністю (молодь від 18 до 35 років).

Як повідомляв Житомир.info, з 18 жовтня 2022 року у Житомирі працює благодійний проєкт фонду «Карітас-Спес» «Соціальна кухня», який безплатно забезпечує переселенців та малозахищених гарячими обідами. Робота «Соціальної кухні», яка знаходиться на майдані Польовому, продовжується і у 2024 році.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: конкурс інвалідність догляд молодь людина з інвалідністю соцзахист Карітас 
Матеріали по темі