Події

Виправдовувала збройну агресію рф проти України: у Житомирській області судитимуть 68-річну жительку райцентру

15 February 2024, 10:56

68-річна звягелянка, яка поширювала матеріали про виправдовування збройної агресії рф проти України, постане перед судом.

Про це 14 лютого повідомляє пресслужба Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області.

«З матеріалів обвинувального акта відомо, що жителька міста Звягеля через заборонену мережу «Однокласники» з власної вебсторінки проставляла відмітки «Клас» та розміщувала публікації з виправдовуванням збройної агресії російської федерації проти України», - йдеться в повідомленні.

Дії злочинниці кваліфіковано відповідно до ч. 2 ст. 436-2 КК України, як поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії рф проти України, розпочатої у 2014 році, та до ч. 3 ст. 436-2 КК України — поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії рф проти України, вчинених повторно.

Суд призначив підготовче судове засідання на 03.04.2024 р.

«Згідно з Кримінальним Кодексом України зловмисниці загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з конфіскацією майна або без такої», - інформує пресслужба суду.

Нагадаємо, СБУ викрила у Житомирі прихильників фейкового «народовладдя»: звинувачували Україну у геноциді власного народу. Про це 12 лютого повідомляє Управління СБ України в Житомирській області.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області суд призначив 2,6 роки обмеження волі чоловіку, який виправдовував російську агресію відвідувачам занять з йоги. Про це 30 січня повідомила пресслужба Богунського районного суду м. Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: колаборант суд Звягель рф однокласники звягелянка виправдання агресія  
Матеріали по темі