Події

Обікрав дві крамниці та погрожував ножем продавчині: у місті Житомирської області правоохоронці затримали 43-річного чоловіка

15 February 2024, 16:28

В Олевську поліцейські затримали чоловіка, який викрав з кладовища інструменти, аби пограбувати крамницю.

Про це 15 лютого повідомила пресслужба поліції Житомирської області.

«43-річний підозрюваний лише у квітні звільнився з місць позбавлення волі. Днями слідчі відділу поліції № 2 (Олевськ) Коростенського районного управління зібрали докази причетності чоловіка до низки правопорушень та скерували обвинувальний акт у кримінальному провадженні до суду. Поліцейські з’ясували, що на початку січня, ввечері, чоловік зірвав замок на підсобному приміщенні на території місцевого кладовища, де викрав металеві ломи, сокиру та кувалду. А зранку він, тим же ломом, розбив скляну вітрину поблизу крамниці, звідки викрав енергетики», - йдеться у повідомленні.

Крім цього правоохоронцям вдалося встановити причетність чоловіка ще до одного правопорушення, вчиненого в селі Олевської громади. Фігурант, погрожуючи ножем продавчині, здійснив розбійний напад на магазин. Того ранку чоловік відкрито викрав пляшку горілки та цигарки.

До того ж раніше поліцейські вже виявляли в чоловіка кастет, з яким він розгулював в громадських місцях Олевська. Тоді слідчі вилучили холодну зброю, а висновки експертиз підтвердили небезпечність предмета.

Правова кваліфікація вчинених чоловіком діянь – ч. 2 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ч. 4 ст. 187 (Розбій), ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Процесуальне керівництво здійснювала Коростенська окружна прокуратура

Такі протиправні дії караються позбавленням волі на строк від 8 до 15 років із конфіскацією майна.

Нагадаємо, 11 лютого до поліції надійшло повідомлення про викрадення продуктів харчування зі школи-інтернату, розташованого у Довбиській громаді. Правоохоронці з’ясували, що до крадіжки причетний 23-річний чоловік.

Як повідомляв Житомир.info, 1 лютого 2024 року Малинський районний суд розглянув обвинувальний акт щодо мешканця Коростенського району, який неодноразово викрадав товар з магазинів. Йому призначили 5 років тюрми. Окрім цього чоловік вже має 13 судимостей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція магазин крамниця злодій крадіжка пограбування кладовище ніж погроза продавчиня 
Матеріали по темі