Влада

Прем’єр-міністр назвав освіту серед пріоритетів 2024 року і анонсував збільшення виплат освітянам на 21%

16 February 2024, 16:43

У 2024 році виплати українським освітянам будуть збільшені на 21%.

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив 16 лютого на засіданні Кабінету міністрів, розповідаючи про пріоритети Плану дій Уряду на поточний рік.

«П’ятий пріоритет – це освіта для успішної країни. Виплати українським освітянам цього року будуть збільшені на 21%. Виділяємо 2,5 млрд грн на облаштування укриттів. У чотирьохстах закладах освіти почне працювати служба освітньої безпеки. На розвиток НУШ – Нової української школи, виділяємо 1,5 млрд грн. Оновлюємо професійно-технічну освіту. В планах запустити 80 навчально-практичних центрів для підготовки фахівців, які будуть затребувані на ринку праці та мати сучасні галузеві знання», - сказав прем’єр-міністр.

Він також повідомив, що цьогоріч відбудеться масштабна реформа вищої освіти.

«Повністю змінюємо підхід. Це стосується і спеціальностей, за якими держава буде оплачувати навчання. Це стосується і оплати навчання. Запустимо державні гранти. Мета – 60% студентів будуть отримувати різні види державної підтримки», - наголосив Денис Шмигаль.

Нагадаємо, за інформацією Міністерства освіти і науки, з державного бюджету для освіти й науки на 2024 рік виділили 171,2 млрд грн, з них на середню освіту закладено 111,8 млрд грн – на 21% більше, ніж у бюджеті-2023: зазначалося, що збільшення фінансування дозволить підвищити у 2024 році зарплати педпрацівникам з 1 січня на 10,4% і ще на 12,6% з 1 квітня (за тарифною сіткою).

Як повідомляв Житомир.info, на сесії Житомирської міської ради 30 серпня 2023 року депутатка Людмила Зубко озвучила інформацію про масові звільнення у двох ліцеях та маленькі зарплати педагогів. 7 вересня цього ж року в міській раді повідомили, що середня зарплата педагогічних працівників закладів освіти Житомирської міської громади становить 11 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ освіта зарплата педпрацівник Шмигаль  
Матеріали по темі