Події

В громаді поблизу Житомира виявили 23-річного чоловіка, який незаконно заготовляв дубові дерева

17 February 2024, 11:51

Поліцейські зафіксували незаконну порубку лісу в Тетерівській громаді та встановили причетного.

Про це 17 лютого повідомила пресслужба Житомирського районного управління поліції.

«Днями до відділу поліції №1 Житомирського райуправління надійшло повідомлення від працівників Тригірського лісництва про те, що на ввіреній території невідомі особи навантажують дубові колоди на автомобіль. Поліцейські слідчо-оперативної групи задокументували обставини правопорушення. Автомобіля з вантажем на місці вже не було. На вказаній заявниками ділянці лісу правоохоронці виявили сліди незаконної порубки, у тому числі свіжоспилену частину стовбура дуба», - йдеться у повідомленні.

Тож поліцейські разом з лісниками за відбитками протекторів шин автомобіля встановили місцезнаходження транспортного засобу в одному з приватних домоволодінь у селі Денишах. Під час невідкладних слідчих дій в автівці було виявлено дубові колоди, вочевидь, нещодавно зрізані. Також правоохоронці встановили й особу керманича. Ним виявися 23-річний місцевий житель.

Відтак поліцейські вилучили автомобіль з вантажем до майданчика тимчасового утримання транспортних засобів та розпочали розслідування у рамках відкритого кримінального провадження.

Попередня правова кваліфікація події - ч. 1 ст. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) КК України. Законодавством таке правопорушення карається штрафом від 1000 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі чи позбавленням волі терміном до 3 років.

Нагадаємо, 15 лютого до правоохоронців надійшло повідомлення від жителів села Ковганівки про те, що у лісовому масиві неподалік вирубують дуби. За кілька кілометрів від місця порубки виявили 19-річного молодика, який перевозив деревину.

Як повідомляв Житомир.info, чоловіку, який у березні 2023 року вирубав три дерева на території Станишівської громади, присудили штраф майже 17 тисяч гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція ліс деревина дерево дуб колода лісництво 
Матеріали по темі