Події

Знайшов біля річки та забрав додому: правоохоронці вилучили гранату у жителя райцентру Житомирської області

17 February 2024, 13:56

У Звягелі правоохоронці вилучили гранату та підривач, які 39-річний містянин зберігав вдома.

Про це 17 лютого повідомила пресслужба Звягельського районного відділу поліції.

«16 лютого правоохоронці Звягельського райвідділу отримали повідомлення про те, що місцевий житель зберігає у себе вдома вибухонебезпечний предмет. Тож поліцейські прибули за вказаною адресою. У ході перевірки оперативники з’ясували, що за місцем проживання 39-річного містянина знаходиться предмет, зовні схожий на корпус ручної гранати, та підривач. Чоловік пояснив, що усе знайшов минулого року на березі річки», - йдеться у повідомленні.

Відтак працівники слідчо-оперативної групи задокументували всі обставини, а виявлене вилучили для направлення на експертне дослідження.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

За чинним законодавством незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

Водночас поліція нагадує: зброю, боєприпаси та вибухові речовини не можна зберігати без передбаченого законом дозволу. У разі, якщо такі предмети знайдені випадково, дісталися у спадок або виявлені за інших обставин – зверніться до поліції для їх безпечного вилучення. Зверніть увагу, що мисливську зброю можна зареєструвати у встановленому законом порядку, для цього необхідно звернутися до працівників з контролю за обігом зброї у територіальному підрозділі поліції.

Також частиною 3 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України передбачено, що не підлягає кримінальній відповідальності особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

Нагадаємо, 9 лютого у Черняхові правоохоронці виявили 23-річного житомирянина, який порушив Правила дорожнього руху. У ході перевірки автомобіля поліцейські виявили у багажнику гранату.

Як повідомляв Житомир.info, 18 січня 2024 року Звягельський районний відділ поліції інформував про те, що правоохоронці провели огляд за місцем проживання 48-річного жителя с. Яблунця: знайшли гранату на вішалці.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція боєприпас граната підривач. зброя 
Матеріали по темі