Події

Правоохоронці встановили чоловіка, який «замінував» одну з автостанцій райцентру Житомирської області – дзвонив із тюрми

19 February 2024, 12:12

Поліцейські встановили псевдомінера бердичівського автовокзалу.

Про це 19 лютого повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирській області з посиланням на Бердичівський районний відділ поліції.

«17 лютого близько 14:35 на спецлінію 102 надійшло повідомлення про замінування автобусної станції у райцентрі. Жодних інших відомостей абонент не вказав та одразу ж завершив розмову. Поліцейські провели ретельний огляд територій обох автостанцій, розташованих у місті. На щастя, жодних предметів чи речовин, які могли б становити небезпеку для людей, виявлено не було. Тим часом оперативники кримінальної поліції провели низку розшукових заходів для встановлення автора неправдивого повідомлення. Вже за годину правоохоронці з’ясували, що до поліції телефонував 36-річний житель Райгородоцької громади. Чоловік нині відбуває покарання за вчинені майнові злочини в одній із виправних установ області», - йдеться в повідомленні.

Під час невідкладних слідчих дій у фігуранта було вилучено телефон та сім-карту, з якої здійснювався дзвінок.

Слідчі Бердичівського районного відділу поліції за цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) КК України. Нині правоохоронці встановлюють мотиви такого вчинку чоловіка.

Згідно з чинним законодавством завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, карається позбавленням волі на строк від 2 до 6 років.

Нагадаємо, у Баранівці затримали п’яного 22-річного молодика, який 18 жовтня 2023 року повідомив про вибухонебезпечний предмет у будівлі Звягельської міськради. 18 січня 2024 року Новоград-Волинський міськрайонний суд призначив правопорушнику покарання у виді 4-х років позбавлення волі. Проте чоловіка звільнили від відбування покарання з випробуванням тривалістю 1 рік.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: замінування псевдомінер поліція ГУНП Бердичів автостанція 
Матеріали по темі