Політика

Депутатка пропонує оголосити у Житомирській області 2024 рік роком Олени Пчілки та Миколи Максименка

19 February 2024, 13:16

Депутатка Житомирської обласної ради Тетяна Парфентієва (фракція «Європейська Солідарність») пропонує оголосити у Житомирській області 2024 року роком письменниці Олени Пчілки та художника Миколи Максименка.

Відповідний проєкт рішення сесії 16 лютого оприлюднили на сайті облради.

«Оголосити у Житомирській області 2024 рік роком видатних діячів Житомирщини – Олени Пчілки (Ольги Петрівни Косач) та Миколи Антоновича Максименка. Рекомендувати міським, селищним, сільським радам Житомирської області розробити та провести заходи з нагоди оголошення в області року Олени Пчілки (Ольги Петрівни Косач) та Миколи Антоновича Максименка. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію обласної ради з гуманітарних питань», - йдеться у проєкті рішення.

Нагадаємо, 10 вересня 2016 року житомирський художник Микола Антонович Максименко помер на 92-му році життя. Навесні 2018 року вдова Миколи Максименка передала літературному музею особисті речі митця.

Як повідомляв Житомир.info, 2019 рік у Житомирській області був роком Степана Бандери, 2020 рік – роком музею космонавтики, 2021 рік – роком Лесі Українки. у Житомирській області 2022 рік був оголошений роком Івана Огієнка з нагоди 140-річчя з дня його народження: рішення ухвалили на сесії обласної ради 16 грудня 2021 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада Олена Пчілка художник Максименко проєкт рішення Парфентієва 
Матеріали по темі