Події

На лісовій дорозі Житомирської області прикордонники зупинили трактор з вільхою та знайшли місце незаконної порубки 60 дерев

19 February 2024, 13:18

На Житомирщині прикордонники завадили незаконному переміщенню лісодеревини та виявили місця її порубки.

Про це 19 лютого інформує Північний кордон. Держприкордонслужба у facebook.

«Цими вихідними, під час перевірки оперативної інформації, на одній з лісових доріг Коростенського району оперативними співробітниками 9 прикордонного загону було зупинено трактор, який причепом перевозив колоди лісодеревини. Як з’ясувалось вантаж переміщався без жодних дозвільних документів. Окрім цього прикордонники неподалік зупинки транспортного засобу задокументували факт незаконної порубки сиророслих дерев породи вільха в кількості майже 60 штук», - йдеться в повідомленні.

Наразі трактор з причепом та деревиною вилучено представниками Національної поліції, яких було викликано на місце події. Правоохоронцям, поряд з іншим, направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення за ст. 246 ККУ «Незаконна порубка, або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу».

Нагадаємо, 19 лютого Держекоінспекція Поліського округу повідомила, що у Житомирському районі біля Межирічки Вишевицької ТГ вирубали 24 тополі. Сума обрахованої інспекцією шкоди, яка була нанесена довкіллю внаслідок зазначених дій, склала майже 860 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, 17 лютого 2024 року пресслужба Житомирського районного управління поліції повідомила, що днями поліцейські зафіксували незаконну порубку лісу в Тетерівській громаді та встановили причетного.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дерева колоди Держприкордонслужба вільха порубка прикордонник трактор незаконна порубка  
Матеріали по темі