Події

Суд призначив штраф 85 тис. грн пульмонологу житомирської лікарні, який допомагав військовозобов’язаному оформити інвалідність

20 February 2024, 14:59

Лікарю, який за гонорар пропонував «діагностувати» захворювання військовозобов’язаному, суд призначив штраф 85 тисяч гривень. А ухвали слідчих суддів Корольовського районного суду про накладення арешту на майно по даному кримінальному провадженню скасували.

Вирок Корольовського районного суду м. Житомира від 16.02.2024 року оприлюднений 19.02.2024 року у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Як відомо зі справи, лікар-пульмонолог комунального некомерційного підприємства «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського Житомирської обласної ради», призначений на посаду наприкінці літа 2009 року, 23 вересня 2023 року у своєму кабінеті № 514 під час прийому пацієнта повідомив останньому, що документів для отримання групи інвалідності у нього недостатньо. Але лікар зазначив, що у процесі додаткових обстежень можливо зібрати необхідні медичні документи та направити їх через ЛКК лікувального закладу до МСЕК. При цьому повідомив, що зможе здійснити вплив на членів МСЕК для прийняття ними рішення про встановлення пацієнту групи інвалідності, зазначивши про необхідність надання за це неправомірної вигоди в загальній сумі 13 000 гривень.

Хабар лікар отримав декількома частинами й вже 6 грудня пацієнт мав статус людини з інвалідністю третьої групи строком на два роки.

Скриншот з вироку суду

Суд визнав винуватим чоловіка у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 КК України (Зловживання впливом). Покарання у виді штрафу повинно бути виконане засудженим протягом місяця після набрання вироком законної сили.

Станом на 20.02.2024 року вирок законної сили не набрав. Він може бути оскаржений протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Лікар, який отримав вирок – Крикливець Юрій Іванович.

Як повідомляв Житомир.info, на початку грудня 2023 року пресслужба поліції повідомила про те, що у Житомирі викрили лікаря у хабарництві: медик за гонорар пропонував «діагностувати» захворювання військовозобов’язаному, а для його підтвердження направляв на стаціонарне лікування в медичні заклади області. Як гарант лікар особисто супроводжував пацієнта аж до отримання групи інвалідності. Чоловіку оголосили підозру за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

3 лютого 2024 року пресслужба поліції Житомирської області інформувала, що правоохоронці завершили досудове розслідування за ч. 2 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України, матеріали якого з обвинувальним актом Житомирська обласна прокуратура скерувала до суду.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд вирок лікар діагноз ЛЛК хабар інвалідність військовозобов’язаний 
Матеріали по темі