Місто

У Житомирі можна буде не чекати 5 років, щоб увічнити пам’ять людини зі званням «Герой України»

21 February 2024, 11:43

У Житомирі 21 лютого внесли зміну в один з підпунктів рішення щодо перейменування об’єктів топоніміки.

Проєкт рішення «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету міської ради від 19.04.2023 № 442» розглядали під час засідання виконкому.

«Просимо внести зміни до рішення виконавчого комітету, а саме: в пункт 10.4 в положення про міську комісію з топоніміки та викласти його в наступній редакції: увічнення пам’яті видатних постатей у найменуваннях топонімічних об’єктів, що знаходяться на території Житомирської міської територіальної громади, здійснюються не раніше, ніж через 5 років з дня смерті особи, пам’ять якої увічнюється. Ми додаємо: «Окрім осіб, яким присвоєне звання «Герой України», - повідомила головна архітекторка Житомира Ольга Бронштейн.

Члени міськвиконкому підтримали цю зміну.

Скриншот рішення № 442, до якого вносили зміну

Нагадаємо, 20 лютого у відеосюжеті ми розповідали, що у Житомирі знову порушують питання про перейменування вулиці Маликова: деякі жителі пропонують «Захисників України», краєзнавці – за «Сурину гору».

Як повідомляв Житомир.info, на сесії міської ради винесуть питання про перейменування парку імені Ю.О.Гагаріна на Шодуарівський та надання назви новому скверу на проспекті Миру. Відповідні проєкти рішень сесії 15 лютого 2024 року оприлюднили на сайті Житомирської міської ради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком перейменування рішення Герой України зміна Бронштейн  
Матеріали по темі