Політика

Депутат Житомирської облради виграв суд і має отримати 330 тис. грн заборгованої зарплати від комунального готелю «Україна»

21 February 2024, 15:17

Суд частково задовольнив позов депутата обласної ради Сергій Білошицький до Житомирської облради та комунального підприємства «Готельний комплекс «Україна» щодо стягнення заборгованості по заробітній платі і компенсації моральної шкоди.

Відповідне рішення Корольовського районного суду м.Житомира від 12 лютого 2024 року, яке оприлюднене в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Рішенням сесії облради від 14 липня 2022 року депутата Сергія Білошицького призначили директором комунального підприємства «Готельний комплекс «Україна» Житомирської обласної ради з укладенням контракту строком з 15 липня 2022 року до призначення на цю посаду переможця конкурсу або до спливу дванадцятимісячного строку після припинення чи скасування воєнного стану.

Корольовський районний суд м. Житомира ухвалою від 20 листопада відкрив провадження у справі за позовом Сергія Білошицького про стягнення з Житомирської обласної ради на його користь заборгованості по заробітній платі за період з 15.07.2022 по 31.10.2023 в розмірі 334 тис. 684,57 грн, моральної шкоди у сумі 50 тис. грн та понесених судових витрат.

Скриншот з рішення суду

Суд задовольнив позов щодо стягнення заборгованої зарплати, але відмовив у стягненні моральної шкоди, яку позивач обґрунтовував «порушенням його нормального життя».

«ОСОБА_1 підписуючи контракт та погоджуючись на цю посаду повинен був усвідомлювати, що узагальнюючим показником фінансових результатів господарської діяльності підприємства є прибуток, а джерелом коштів на оплату праці працівників підприємства (і його теж) є частина доходу, одержаного в результаті його господарської діяльності. Відтак, саме його дії, як керівника повинні були бути спрямовані на отримання прибутку підприємством, що дозволило б виплачувати не лише заробітну плату в вигляді окладу, а й додаткові виплати в виді премій, отже суд вважає за необхідне відмовити у стягненні моральної шкоди з КП «Готельний комплекс «Україна» Житомирської обласної ради», - йдеться у рішенні суду.

Позивач також хотів компенсацію витрат на правничу допомогу, які складуть від 10 до 15 тисяч гривень, але не надав документального підтвердження суми таких витрат.

В рішенні зазначено, що з комунального підприємства на користь Сергія Білошицького стягується заборгована зарплата в розмірі 334 тис. 684,57 грн, а на користь держави – судовий збір в розмірі 3346 грн.

Скриншот з рішення суду

Рішення суду ще не набрало законної сили, учасники справи мають 30 днів для подання апеляційної скарги.

Зауважимо, що в декларації Сергія Білошицького за 2022 рік зазначено, що він отримав 286 тис. 800 грн зарплати за основним місцем роботи в АТ «Оператор газорозподільної системи «Житомиргаз» і 109 тис. 514 грн зарплати від роботи за сумісництвом в КП «Готельний комплекс «Україна». Також у 2022 році Білошицький отримав 131 тис. 586 грн пенсії. Готівкою він задекларував 130 тис. гривень і 6300 доларів та 462 тис. грн позичені Нечипоруку Артуру Юрійовичу.

Крім того, в декларації з’явилася інформація про шість автомобілів (п’ять легкових і один вантажний), які з червня 2022 року стали спільною сумісною власністю Сергія Білошицького та його дружини.

В декларації вказано, що Білошицький є керівником ГО «Ветеранів та інвалідів АТО Житомирщини» (зареєстрована у вересні 2020 року). За даними реєстрів, депутат облради є співзасновником ще двох громадських організації: «Кіборги Полісся» (зареєстрована у вересні 2016 року) та «Захист та справедливість» (зареєстрована у червні 2017 року). Також Сергій Білошицький є одним із засновників обслуговуючого кооперативу «Гаражний кооператив «Атошник» (зареєстрований в березні 2017 року) і Житомирського міського громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону «Муніципальна варта» (зареєстроване в березні 2019 року).

Нагадаємо, Сергій Білошицький був обраний депутатом Житомирської облради від ОПЗЖ, фракція цієї партії з 15 березня 2022 року припинила своє існування в облраді й тепер Білошицький позафракційний. На сесії обласної ради в грудні 2022 року Білошицький був серед п’яти депутатів, які не голосували за звернення щодо заборони діяльності релігійних організацій (об’єднань) УПЦ московського патріархату на території держави.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії 17 серпня 2023 року депутати Житомирської обласної ради вирішили додати готель «Україна» до переліку об’єктів, які підлягають приватизації. Проєкт рішення про наміри додати до переліку об’єктів, приміщення готелю «Україна» площею 4,1 тис. кв.м в центрі Житомира оприлюднили за два дні до сесії. Після ухвалення рішення сесією в.о. голови облради Володимир Ширма пояснював, що впродовж останніх 3-4 років дане підприємство як готель не працює, матеріально-технічна база перебуває у незадовільному стані.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Білошицький облрада суд готель зарплата заборгованість готельний комплекс "Україна" моральна шкода  
Матеріали по темі