Влада

Начальник житомирського УАШ вже має дві постанови суду за порушення правил і норм утримання доріг, але без покарання

21 February 2024, 17:26

За менш ніж рік роботи начальник комунального підприємства «Управління автомобільних шляхів» Житомирської міської ради має дві постанови суду у справах за порушення при утриманні доріг, ще дві справи перебувають на розгляді.

Така інформація міститься на порталі Судова влада України.

Корольовський районний суд м.Житомира постановою від 27 жовтня 2023 року закрив провадження у справі про адміністративні правопорушення, передбачене ч. 4 ст. 140 КУпАП (Порушення правил, норм і стандартів у разі утримання автомобільних доріг і вулиць, невжиття заходів щодо своєчасної заборони або обмеження руху чи позначення на автомобільних дорогах і вулицях місць провадження робіт) стосовно Андрія Омельчук «у зв`язку із відсутністю в його діях складу адміністративного правопорушення». Адміністративні матеріали по цій справі надійшли до суду 28 серпня 2023 року від Управління патрульної поліції у Житомирській області.

«08 квітня 2023 року о 13 год. 38 хв. по вулиці Довженка, 40 в м. Житомирі ОСОБА_1 будучи посадовою особою, начальником управління КП «УАШ» ЖМР відповідальним за експлуатаційне утримання вуличних шляхів, не вжив своєчасних заходів щодо запобігання утворенню та ліквідації вибоїн, розміри яких перевищують граничнодопустимі величини на проїжджій частині, не огородив місце за допомогою засобів позначення дорожнього руху дорожніми знаками, що стало супутньою причиною ДТП за участі Renault Scenic під керуванням ОСОБА_2 в результаті чого транспортний засіб отримав механічні пошкодження з матеріальними збитками. Таким чином ОСОБА_1 порушив п. 1.5 ПДР України, ДСТУ 4108:2021, за що передбачена відповідальність за ч. 4 ст. 140 КУпАП», - йдеться у постанові.

Скриншот з постанови суду від 27.10.2023

Богунський районний суд м.Житомира постановою від 13 лютого 2024 року визнав начальника КП «УАШ» винуватим у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.4 ст.140 Кодексу України про адміністративні правопорушення у справі про ДТП на вулиці Андріївській, але закрив провадження про притягнення Омельчука до адміністративної відповідальності «у зв`язку із закінченням на момент розгляду справи строків накладення адміністративного стягнення».

«05.11.2023 о 23-30 год., у м.Житомирі по вул. Андріївській, 26-А, ОСОБА_1, будучи посадовою особою, відповідальною за експлуатаційне утримання вулично-шляхової мережі м. Житомир, не вжив своєчасних заходів щодо попередження утворення та ліквідації вибоїни шириною 1,4 м, довжиною 2,6 м., глибиною 13 см на проїзній частині, не огородив дану ділянку (вибоїну) технічними засобами організації дорожнього руху дорожніми знаками, що стало супутньою причиною дорожньо-транспортної пригоди за участі транспортного засобу «Renault Megane» під керуванням ОСОБА_2. В результаті порушення вимог ДСТУ, та Правил дорожнього руху транспортний засіб отримав механічні пошкодження... Потерпілий ОСОБА_2 в судовому засіданні пояснив. що у дату час та місці вказаних у протоколі він їхав додому. У той час була злива, яму видно не було, він автомобілем вскочив у дану яму та пошкодив два колеса», - йдеться в постанові суду.

Скриншот з постанови суду від 13.02.2024

Станом на 21 лютого на розгляді у судах Житомира перебувають ще дві справи про притягнення до адміністративної відповідальності Андрія Омельчука за порушення правил, норм і стандартів при утриманні автомобільних доріг і вулиць, невжиття заходів щодо своєчасної заборони або обмеження руху чи позначення на автомобільних дорогах і вулицях місць провадження робіт. Судові засідання призначені на 4 та 5 березня 2024 року.

Покарання за ч.4 ст.140 КУпАП для посадових осіб – п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 грн) або адміністративний арешт на строк від п'яти до десяти діб.

Як повідомляв Житомир.info, Андрій Омельчук був призначений начальником КП «УАШ» з 7 квітня 2023 року, а вже 19 квітня на засіданні виконкому отримав зауваження від мера щодо ремонту доріг. У вересні мер підписав розпорядження про продовження контракту з начальником КП «УАШ» з 7 жовтня 2023 року по 7 жовтня 2024 року. В декларації Андрія Омельчука за 2022 рік немає інформації про його доходи та попереднє місце роботи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: УАШ Омельчук суд КУпАП дорога яма  
Матеріали по темі