Суспільство

Евакуйованих із Донеччини у Житомирській області побільшало: черговий потяг привіз понад 80 переселенців, з них – майже 20 дітей

21 February 2024, 17:45

21 лютого евакуаційним потягом Покровськ – Бердичів прибула 81 особа, в тому числі 19 дітей та 8 осіб з інвалідністю. Діти прибули в складі 12 сімей: 2 сім’ї з 3 дітьми, 3 сім’ї з 2 дітьми та 7 сімей з 1 дитиною.

Про це повідомляє Житомирська ОВА.

«На вокзалі громадян зустріли рятувальники, поліцейські, представники органів влади, благодійної організації «Карітас України» та Товариства Червоного Хреста України, які допомогли зійти з потягу та перенести речі до транспорту для перевезення. Усім, хто прибув, видали одноразову фінансову допомогу та харчові набори й засоби гігієни. 17 осіб відправлені на тимчасове проживання до Оліївської громади Житомирського району. В тому числі 3 дітей та 5 осіб з інвалідністю. 5 осіб відправлені на тимчасове проживання до Романівської громади Житомирського району. В тому числі сім’я з 2 дітьми. 29 осіб відправлені на тимчасове проживання до Андрушківської громади Житомирського району. В тому числі 3 дітей та 2 особи з інвалідністю. 15 осіб відправлені на тимчасове проживання до Брусилівської громади Житомирського району. В тому числі 2 сім’ї з 3 дітьми, 1 сім’я з 2 дітьми. Ще 15 осіб виявили бажання оселитись самостійно», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що кошти грошової допомоги цивільному населенню виплачено 76 особам в сумі 273 тисячі 600 гривень.

Зауважимо, евакуаційні потяги з Донеччини до Житомирської області з 4 лютого змінили графік руху. Щоб безкоштовно виїхати до безпечного регіону та врятувати свою родину від постійних обстрілів, необхідно:

  • залишити заявку за телефоном 0988903318 або 0662856290, для евакуації тяжко хворих і осіб з інвалідністю просимо телефонувати за номерами: 0997104872, 0993115336, 0993115314, 0961086048, 0961085224;
  • дістатися до місця збору, звідки буде безкоштовний підвіз до евакуаційного поїзда у Покровську
  • оселитися у Житомирській області - це безкоштовно

Нагадаємо, 28 січня 2024 року до Бердичева Житомирської області за майже десять місяців евакуації з Донеччини прибули 45 потягів із переселенцями.

Як повідомляв Житомир.info, з 18 квітня 2023 року евакуація цивільних мешканців Донеччини проводиться до Житомирської області. 19 квітня першим потягом до Житомирської області прибули 26 жителів Донеччини, яких евакуювали з районів активних бойових дій та розмістили на території Андрушівської громади. Вранці 23 квітня 2023 року до Бердичева прибув ще один потяг з 58 евакуйованими особами з Донецької області, їх доставили до Гришковецької територіальної громади. 27 квітня до Бердичева прибув третій евакуаційний потяг із 13 жителями Донеччини, переселенці будуть розміщені на території Волицької громади.

1 травня до Житомирської області прибув четвертий евакуаційний поїзд з Донеччини: ним приїхали 45 переселенців, яких розмістять в Романівській та Чуднівській територіальних громадах.

5 травня на пероні Бердичівського вокзалу волонтери, поліція, представники органів влади та уповноваженого з прав людини, соціальні служби, рятувальники та психологи зустріли п’ятий евакуаційний потяг, який привіз 13 дорослих, 7 дітей, 3 котів та собаку з Донеччини.

9 травня у Бердичів прибув уже шостий потяг, в якому вимушені переселенці виїхали у пошуках прихистку від війни. Того разу Житомирщина прийняла 33 особи, серед яких 10 дітей. Усі – з Донеччини.

13 травня до залізничного вокзалу в Бердичівській громаді прибув сьомий поїзд із переселенцями зі східних регіонів України: приїхала 51 людина, серед них – 19 дітей.

17 травня до Бердичева прибув восьмий потяг із вимушеними переселенцями із Донеччини. Тоді на Житомирщину прибули шестеро осіб.

21 травня у Бердичів прибув дев’ятий поїзд із 18 евакуйованими з Донеччини, серед яких 1 дитина та 1 особа з інвалідністю.

25 травня на Житомирщину приїхав десятий евакуаційний потяг, яким з районів бойових дій приїхав 21 житель Донеччини, з них 11 – діти.

30 травня ще 22 вимушені переселенці з Донеччини прибули потягом у Бердичів – Житомирщина зустріла одинадцятий евакуаційний потяг.

3 червня у Бердичеві зустріли черговий евакуаційний потяг, яким прибули вимушені переселенці з Донеччини. Цього разу приїхали семеро людей. Частина з них залишилася в області, інші – поїхали далі.

7 червня до Житомирщини у пошуках прихистку прибули ще 14 внутрішньо переміщених осіб.

11 червня зі сходу України на Житомирщину прибули 30 вимушених переселенців. А 15 червня приїхало ще 9 осіб.

23 червня приїхав черговий потяг, який привіз 3 переселенців із Донеччини з інвалідністю.

1 липня у Бердичеві рятувальники зустріли потяг з 16-ма евакуйованими мешканцями Донеччини, серед яких 10 дітей.

9 липня у Бердичів прибули також ще 16 переселенців із Донеччини з яких троє дітей. Їх планували розселити на території двох громад.

17 липня прибув потяг із 5 евакуйованими жителями Донеччини

3 серпня до Бердичева прибув черговий евакуаційний потяг із Донеччини з 23 біженцями, серед яких 5 дітей та 3 особи з інвалідністю.

11 серпня до міста Бердичів прибув черговий евакуаційний потяг, рятувальники зустріли 10 евакуйованих мешканців Донеччини, серед яких двоє дітей та одна особа з інвалідністю. Вісім внутрішньо переміщених осіб розмістили на території Звягельського району та ще двоє залишилися на самопоселення в смт Романів.

19 серпня зі сходу України на Житомирщину прибули ще 20 вимушених переселенців, серед них 3 дітей та 1 особа з інвалідністю.

27 серпня у Бердичів прибув ще один потяг, яким приїхали жителі Донеччини: цього разу прибули 23 особи, серед яких четверо дітей.

5 вересня до Житомирської області прибули ще майже півтора десятка переселенців із Донеччини, серед яких – двоє дітей.

13 вересня до Бердичева приїхали ще 10 переселенців, з-поміж яких дитина та маломобільні люди.

7 жовтня вчергове прибув потяг із евакуйованими жителями Донеччини, який привіз 17 переселенців – десять з них планували розмістити у геріатричних пансіонатах Житомира та Коростеня.

Зауважимо, тут перераховані не всі потяги, які прибули з Донеччини станом на 28 січня 2024 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: евакуація Донецьк бойові дії Бердичів потяг переселенець біженець ВПО 
Матеріали по темі