Події

Їв безпритульних котів: правоохоронці затримали жителя Житомирської області за жорстоке поводження з тваринами

22 February 2024, 09:54

На Звягельщині поліцейські розпочали розслідування жорстокого поводження з тваринами.

Про це 21 лютого повідомила пресслужба Звягельського районного відділу поліції.

«Під час моніторингу соціальних мереж поліцейські Звягельського районного відділу виявили публікацію про знущання над тваринами в м. Баранівці. В ході подальшої перевірки інформація підтвердилась», - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці з’ясували, що 55-річний житель м. Баранівки причетний до жорстокого поводження з тваринами. За вказаним фактом відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 299 (Жорстоке поводження з тваринами) КК України. Поліцейські з'ясовують обставини правопорушення.

Також відомо, що цей же чоловік скоїв низку майнових злочинів. Нині його затримано, а судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб.

Зауважимо, що у спільноті в фейсбуці «Підслухано Баранівка» 15 лютого був опублікований допис про крадіжку.

Скриншот зі спільноти «Підслухано Баранівка»

Саме під цим дописом з’явилися коментарі про живодера, який ловить безпритульних котів та їсть їх.

Скриншот зі спільноти «Підслухано Баранівка»

Нагадаємо, 1 лютого до правоохоронців надійшло повідомлення про жорстоке вбивство собаки у Романівській громаді. Тварина вияаили неподалік одного з будинків без ознак життя з пораненням, схожим на вогнепальне.

Як повідомляв Житомир.info, 2 січня 2024 року у Житомирі 34-річний п’яний чоловік побив палицею собаку сусіда: травмована тварина знаходилась під наглядом ветеринарних лікарів, її стан оцінювали, як тяжкий. 4 січня 2024 року зооволонтерка повідомила, що собака помер. 1 лютого 2024 року чоловіку повідомили про підозру за двома статтями.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція тварина кіт жорстоке поводження живодер 
Матеріали по темі