Влада

Міністерство освіти та науки затвердило календарний план проведення НМТ-2024

22 February 2024, 12:07

Міністерство освіти та науки затвердило план організації та проведення національного мультипредметного тесту у 2024 році.

Про це 22 лютого інформує Український центр оцінювання якості освіти.

«Наказом Міністерства освіти і науки України затверджено календарний план організації та проведення у 2024 році національного мультипредметного тесту (НМТ)», - йдеться у повідомленні.

Тестування проходитиме під час основних і додаткових сесій:

  • основні: 14 травня – 25 червня;
  • додаткові: 11–19 липня.

Відповідно до наказу також передбачено два періоди реєстрації осіб, які бажають узяти участь в НМТ, — основний та додатковий.

Основний етап реєстрації осіб для участі в основних сесіях НМТ триватиме з 14 березня до 11 квітня включно.

До 15 квітня зареєстрований учасник матиме змогу в персональному кабінеті внести зміни (вибрати інший предмет додаткового блоку чи змінити населений пункт в Україні / за кордоном, у якому він бажає пройти НМТ).

У додатковий період (10–15 травня) матимуть змогу зареєструватися для проходження НМТ під час додаткових сесій особи, які не змогли цього зробити з поважних причин під час основного періоду реєстрації, та ті, хто реєструвався в основний період реєстрації, але їм було відмовлено в реєстрації. Зміни до реєстраційних даних можна буде внести до 19 травня.

З 08 травня для зареєстрованих учасників основних сесій НМТ з’явиться можливість завантажити зі своїх персональних кабінетів запрошення, де буде зазначено дату, час і місце проведення НМТ. Учасники ж додаткових сесій матимуть змогу дізнатися про дату, час і місце проведення тестування з 8 липня. З міркувань безпеки ми не публікуватимемо інформації про те, де на території України відбудуться тестування, ні на сайтах Українського та регіональних центрів оцінювання якості освіти, ні на наших офіційних сторінках у соцмережах. Наполегливо рекомендуємо учасникам не розголошувати, де й коли проходитиме тестування, адже від цього може залежати безпека і їхня, і організаторів НМТ.

Інформацію про результати основних сесій НМТ за шкалою 100–200 балів буде розміщено в персональних кабінетах учасників до 2 липня, додаткових сесій – до 26 липня.

Окрім цього, 28 лютого на YouTube каналі Українського центру відбудеться пряма трансляція із директоркою УЦОЯО Тетяною Вакуленко. Доєднавшись до прямого етеру, потенційні учасники НМТ-2024 отримають відповіді на важливі питання щодо його проведення. Цей етер розпочне низку випусків «НМТ-2024: ви запитуєте — ми відповідаємо» від команди УЦОЯО.

Завантажити графік НМТ у форматі PDF.

Як повідомляв Житомир.info, 26 вересня 2023 року міністр освіти і науки України Оксен Лісовий повідомив про те, що НМТ-2024 міститиме 4 предмети. До переліку обов’язкових предметів додано тестування з історії України, яке охоплюватиме лише період XVI - ХХІ ст. Тестування відбуватиметься протягом одного дня із перервою: 2 предмети по 60 хв, перерва і ще 2 предмети по 60 хв. 14 листопада цього ж року журналісти Житомир.info дізнавалися у департаменті освіти Житомирської міської ради, яким буде НМТ у 2024 році та які були найпоширеніші помилки в попередньому тестуванні. 25 січня 2024 року на сайті Українського центру оцінювання якості освіти інформували, що вже затвердили характеристики предметних тестів та схеми нарахування балів. Національний мультипредметний тест для абітурієнтів будуть проводити з 14 травня до 19 липня, а реєстрація розпочнеться 14 березня. З середини лютого для абітурієнтів вже доступні демонстраційні варіанти предметних тестів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: НМТ тестування екзамен учень абітурієнт 
Матеріали по темі