Події

П’яний мотоцикліст з’їхав у кювет та втік, залишивши травмованого пасажира на дорозі між двома селами Житомирської області

22 February 2024, 12:35

На Звягельщині поліція розслідує ДТП з травмуванням пасажира мотоцикла.

Про це 22 лютого повідомила пресслужба поліції Житомирської області.

«Удень 21 лютого до поліції надійшло повідомлення про виявлення на узбіччі автошляху у Піщівській громаді чоловіка з травмами. Його ушпиталили до реанімаційного відділення Звягельської лікарні», - йдеться у повідомленні.

На місці події працювала слідчо-оперативна група Звягельського райвідділу поліції. Обставини свідчили про ймовірність ДТП, тож правоохоронці розпочали встановлення причетного водія. Поліцейські вилучили з місця події слідову інформацію, а також мотоцикл.

Вже скоро оперативники карного розшуку з’ясували, що ДТП вчинив 29-річний житель громади. Він перебував у стані сп’яніння (результат освідування - 3,03 проміле).

Попередньо, на автошляху між селами Середньою Деражнею та Крайньою Деражнею він, перебуваючи за кермом мотоцикла «Viper», не впорався з керуванням, виїхав за межі дороги та допустив падіння транспортного засобу. Тоді й отримав травми його пасажир, 45-річний місцевий житель. А водій мотоцикла після цього втік.

Слідчі затримали причетного у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України.

Нині розпочато досудове розслідування з попередньою правовою кваліфікацією ч. 2 ст. 286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) КК України. Законодавством такий злочин карається позбавленням волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від 5 до 8 років.

Вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу.

Нагадаємо, 20 грудня внаслідок ДТП, що сталася у Житомирі на перехресті проспекту Миру та вулиці Романа Шухевича, 16-річний водій мотоцикла отримав травми.

Як повідомляв Житомир.info, 1 жовтня 2023 року в с. Чижівці Звягельського району в результаті зіткнення з автомобілем Skoda загинув 61-річний мотоцикліст.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція мотоцикл пасажир травма водій нетверезий водій 
Матеріали по темі