Події

Суд покарав штрафом керівника благодійного фонду, який на заправці у Житомирі продавав бойові гранати

22 February 2024, 15:04

Житомирського підприємця, керівника благодійного фонду «Венера» суд визнав винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.263 КК України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та призначив йому покарання у виді штрафу в розмірі 4000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 68 тис. грн.

Вирок Корольовського районного суду м.Житомира від 19 лютого 2024 року оприлюднений в єдиному державному реєстрі судових рішень.

«З метою реалізації свого умислу, у невстановлений досудовим розслідуванням час та місці, але не пізніше 21.12.2022 р., ОСОБА_5, в порушення зазначених вище норм законодавства та нормативно-правових актів України, діючи з прямим умислом, з корисливих мотивів, з метою збуту бойових припасів, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, не маючи відповідного дозволу, за невстановлених обставин незаконно придбав бойові припаси, а саме дві наступальні осколкові ручні гранати М-67 з підривачами М-213 та чотири оборонних осколкових ручні гранати Ф-1 з підривачами - уніфікованими запалами ручних гранат дистанційної дії УЗРГМ (УЗГРМ-2), які належать до бойових припасів, та зберігав їх до 21.12.2022р у транспортному засобі Honda Civic по вул. Київське шосе, 44 у м. Житомирі. В подальшому, продовжуючи реалізацію свого умислу, 21.12.2022р. близько 15 години ОСОБА_5, діючи умисно, з корисливих мотивів, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, не маючи відповідного дозволу, перебуваючи на території АЗС «АМІК», що за адресою в м. Житомирі, вул. Київське шосе, 44, незаконно збув ОСОБА_6 за 12000 гривень дві наступальні осколкові ручні гранати М-67 з підривачами М-213 та чотири оборонні осколкові ручні гранати Ф-1 з підривачами - уніфікованими запалами ручних гранат дистанційної дії УЗРГМ (УЗГРМ-2), які належать до бойових припасів, придатних до вибуху», - йдеться у матеріалах суду.

Обвинувачений свою вину визнав та зазначив, що займається підприємницькою діяльністю, очолює благодійний фонд «Венера», допомагає ЗСУ, шпиталям, переселенцям.

За даними реєстрів, керівником зареєстрованого у 2004 році в Житомирі благодійного фонду «Венера» є Чарнецький Богдан Станіславович. Про допомогу, отриману від цього фонду, в жовтні 2023 року писала пресслужба Житомирської міської ради.

Суд врахував щире каяття та активну волонтерську діяльність і покарав Богдана Чарнецького штрафом.

Крім штрафу в розмірі 68 тис. грн із засудженого також стягнули на користь держави 19 тис. 702,34 грн судових витрат за проведення судових експертиз.

Як повідомляв Житомир.info, в березні 2023 року поліцейські викрили 37-річного жителя обласного центру, який на території однієї з автозаправних станцій на околиці Житомира продав за 12 тисяч гривень дві гранати М-67 та чотири гранати Ф-1: 22 березня після проведення необхідних процесуальних дій, у тому числі обшуку за місцем проживання фігуранта, слідчі оголосили йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 ККУ, чоловіку загрожувало ув‘язнення терміном від 3 до 7 років.

Фото з сайту ГУНП

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: граната боєприпас продаж зброя суд вирок БФ Чарнецький 
Матеріали по темі