Суспільство

Відмовляють у пільгах і називають «майданутим»: учасник Революції Гідності скаржиться на приміську житомирську маршрутку №147

22 February 2024, 15:58

До редакції Житомир.info звернувся учасник Революції Гідності, якому відмовляють у пільговому проїзді та погрожують на одному з приміських автобусних маршрутів.

Михайло Загорський, як фотокореспондент висвітлював події, які відбувалися на майдані й 1 грудня 2013 року постраждав з іншими колегами журналістами на Банковій, отримав тілесні ушкодження, струс мозку та забій нирок.

Чоловік показує посвідчення «Постраждалого учасника Революції Гідності», яке надає право на пільги та інші соціальні гарантії.

«У мене почали виникати певні конфліктні ситуації з водіями на маршруті №147. Є два водії, які відмовляються перевозити, аргументуючи, що може посвідчення є недійсним і не надає мені право пільгового проїзду. Вони аргументують – це тим, що воно підроблене, немає такого закону, а також аргументують тим, що перевізник сказав не перевозити. Перша подія трапилася 2 грудня, коли я їхав додому, їхав з водієм, з яким надалі почали траплятися конфлікти. Цей водій відмовив мені у проїзді, почав погрожувати, подивився посвідчення, сказав: «Я тебе так перевозити не буду, ти «майданутий». Також почав погрожувати, що знає де я живу, я тобі проламаю голову, я тебе знайду», – розповідає Михайло Загорський.

Далі було ще декілька конфліктів.

«Я звернувся до правоохоронних органів, написав заяву, де були викладені факти правопорушення. Це принижує мою честь та гідність. Мені не комфортно, ця людина певним чином впливає на мій психічний стан, коли їду у справах, на роботу ця конфліктна ситуація певним чином збиває мене. Мені прикро, що людина таким чином порушує закон відмовляючи мені у законному праві проїзду», – каже Михайло Загорський.

В поліції говорять, що була проведена робота з водіями.

«Вказаний громадянин (ред. Михайло Загорський) до поліції звертався кілька разів. Один раз він звертався з приводу неправомірних дій водіїв маршрутного таксі, які сталися у грудні, з цього приводу він звертався на початку лютого. Ці звернення були опрацьовані, зареєстровані належним чином, а також з водіями маршрутних таксі були проведені відповідні превентивні бесіди з приводу недопущення подібних ситуацій у майбутньому. Також копії матеріалів звернення були направлені до Житомирської міської ради та Житомирської обласної військової адміністрації до відповідних департаментів для прийняття рішення щодо перевізників. 21 лютого вказаний громадянин звернувся до поліції з приводу відмови водія маршрутного таксі у праві безкоштовного перевезення, вказана відмова супроводжувалася, за словами потерпілого, образами та погрозами в його адресу. На місце події виїжджали поліцейські відділу поліції №1 Житомирського районного управління поліції. Вказане звернення було зареєстроване, нині всі учасники події були встановлені, нині встановлюються свідки, очевидці вказаного правопорушення для прийняття відповідного рішення», – інформує старший інспектор з комунікації Житомирського районного управління поліції Марина Вітвіцька.

Маршрут №147 обслуговує ТОВ «САВ-ТРАНС», керівник організації Дмитро Місюра прокоментував ситуацію.

«У нас там немає ніякої проблеми з пільговиками, у нас або громада надає талони, або ми возимо всіх учасників бойових дій, у нас не було питань ніяких. Я не можу зрозуміти, що це у нього за посвідчення, мені б або громада повідомила, або я був би в курсі. Конфлікт був, бо мій водій телефонував у поліцію, викликав поліцію, сказав, що не може їхати, бо у нього якимось пасажиром був конфлікт, а з яким я точно не знаю», - говорить керівник організації ТОВ «САВ-ТРАНС» Дмитро Місюра.

В профільному відділі Оліївської сільської ради зазначили, що така категорія, як «Постраждалий учасник Революції Гідності» має право на пільговий проїзд, водночас зазначили, що в громаді діє певна система компенсації.

«Він має право на безоплатний проїзд, якщо він зареєстрований в нашій громаді. Я орієнтуюся, мова йде про Довжик, і це є Загорський, він один у нас на всю громаду. Він може звернутися в Довжик та отримати талони на пільговий проїзд у маршрутці №146. Це 6 талонів, тобто він може проїхати 3 рази у місто і 3 рази з міста по пільговому проїзду – це те, що ми компенсуємо», – говорить головний спеціаліст відділу соціального захисту та охорони здоров'я населення Оліївської сільської ради Сергій Бондарчук.

Як повідомляв Житомир.info, 27 грудня 2023 року до редакції Житомир.info звернувся обурений читач, чоловік з інвалідністю ІІ групи, котрий поскаржився на те, що водії на маршрутах №110, №10 та №4 відмовляються перевозити пасажирів цієї категорії, вимагають платити за проїзд.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пільга пільговий проїзд проїзд транспорт виконком посвідчення учасник Революції Гідності Загорський Місюра Бондарчук 
Матеріали по темі